Oyun Oynarken Kilitlenme Sorunu

Bylakstek

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda anlamadığım bir şekilde donma yaşıyorum. Oyun oynamaya başladıktan belirli süre geçtikten sonra oyun donuyor ve mouse ile hiç bir işlem yapamıyorum. Görev yöneticisini açıp masaüstüne dönebiliyorum ve alt tab gibi işlevler çalışıyor ancak hala mouse ile hiç bir şeye tıklayamıyorum. Neden olduğu hakkında biraz araştırdım ama çözüm bulamadım. Daha önce olmuyor ne değiştirdim diye düşünüyorum bir virüs programı değiştirdim ama ne kadar etkili olur mantıksız geliyor. Bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Bilgisayarımda anlamadığım bir şekilde donma yaşıyorum. Oyun oynamaya başladıktan belirli süre geçtikten sonra oyun donuyor ve mouse ile hiç bir işlem yapamıyorum. Görev yöneticisini açıp masaüstüne dönebiliyorum ve alt tab gibi işlevler çalışıyor ancak hala mouse ile hiç bir şeye tıklayamıyorum. Neden olduğu hakkında biraz araştırdım ama çözüm bulamadım. Daha önce olmuyor ne değiştirdim diye düşünüyorum bir virüs programı değiştirdim ama ne kadar etkili olur mantıksız geliyor. Bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Bilgisayarınızda SLI veya Crossfire bulunuyormu? Sorun Frame Time nedeninden kaynaklanabilir önce bunu öğreneyim sonra yardımcı olacağım.

Bu iş kartım Nvidia demekle çözülemez. Lütfen model belirtin. Ve bilgisayarınızdaki diğer bileşenleride yazın. Biz bilemeyeceğimize göre siz yardımcı olun.

Bileşenlerle alakalı olmadığını düşündüğümden belirtmemiştim kusura bakmayın arkadaş crossfire bulunuyor mu dediği için nvidia diye belirtmiştim. Ekran kartım Gigabyte Gtx 1070, ana kart Msi z170a, 16 gb ram, işlemci i7 6700. Ayrıca işlemci için bir sıvı soğutmaya sahibim.

İlk baştaki durum.

Oyun içinde 5-10 dakika geçirdikten sonra mor yazı için kusura bakmayın.

Bu da oyun oynarken alt tab alıp ssini aldığım durum. Başka atmam gereken bir şey varsa belirtirseniz sevinirim. Duruma çok hakim olamayabiliyorum.

Hala bir çözüm bulabilmiş değilim. Ne olabilir fikri olan var mı?

Dosya Ekleri

• Wolffin yazılı - Kopya.png
    Wolffin yazılı - Kopya.png
    119,4 KB · Görüntüleme: 257
  • oyun içi.jpg
    oyun içi.jpg
    28,2 KB · Görüntüleme: 239
  • değerler.jpg
    değerler.jpg
    79,8 KB · Görüntüleme: 187
Güç kaynağınızda sorun olabilir. Yük esnasında yetmezse kilitlenme, pc kapanması gibi sorunlar olabilir.

Yetip yetmediğini yenisini yerleştirmeden anlamanın bir yolu var mı peki? Nasıl test edebilirim bu durumu? Çünkü yanlış hatırlamıyorsam 700 veya 750w değerinde olması lazım güç kaynağımın yetmeme durumu normal mi bilmiyorum tam ama.

Tekrardan gündeme getirmek gibi olacak ama arada düzelse de bazen gene oluyor bu sorun nasıl düzeliyor, neden geri oluyor bilmiyorum. Fikri olan var mı?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı