Çözüldü Oyun oynarken klavye tuşları geç algılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SsLiqht

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600
RTX 4060
Meslek
Öğrenci
RAM
16
SSD veya HDD modeli
MLD M300 1TB
Ekran kartı
MSİ RTX 4060
Anakart
MSİ B450M
İşlemci
RYZEN 5 5600
Oyun oynarken klavyemin tuşları bazen geç algılıyor, mesela D tuşuna bastığımda 5 saniye hiçbir şey olmuyor sonra D tuşuna basıyor tuşu bırakmış olmama rağmen.
Ve bazen oyun oynarken arkada YouTube'ya da Spotify da oynatılan video/müzik donuyor ya da sürekli aynı yeri tekrarlamaya başlıyor bu sorunlar Alt Tab atınca düzeliyor genellikle.

Klavye sorunu donanım ile ilgili olabilir mi?

Video sorununu nasıl çözebilirim?

Windows 11.
SSD: MLD M300 1TB.
Klavye: Rampage titan k9.
Anakart: MSI B450M-A Pro Max.

Çözüm
Çözdün mü? Bende de aynı problem var, arkada Spotify falan acınca cok oluyor.

Çok geç gördüm kusura bakma ama yabancı forumda çözmüştüm. Garip bir şekilde çözüldü. Antivirüs programımı devre dışı bırakıp tekrar aktif ettiğimde düzeldi sanırsam.

Bilgisayarın ısındığı için kendini koruma amaçlı yavaşlatıyor olabilir. Ben öyle bir durum yaşadığımda bilgisayar 95-99 arası ısıdaydı.

Hocam bilgisayarda genel olarak bir yavaşlama vesaire var mı?

Hocam bilgisayarda genel olarak bir yavaşlama vesaire var mı?

Oyunları gayet akıcı şekilde oynuyorum ama bu random olmuyor arkadan bir program açtığımda o program açılırken oluyor mesela.

Başka klavye takar mısın bilgisayara, sorun devam ediyor mu?

Klavyelerde anakart gibi bir beyin var. O hasar görmüş olabilir ( ismini unuttum)

Yeni klavye aldım gelmesini bekliyorum klavyemi denemesi için başka bir arkadaşıma vermiştim tuş basılı kalıyor diyor sorun klavyededir umarım.

Bilgisayarın ısındığı için kendini koruma amaçlı yavaşlatıyor olabilir. Ben öyle bir durum yaşadığımda bilgisayar 95-99 arası ısıdaydı.

İşlemciden bahsediyorsan sıcaklığı ortalama 70 -75 derecede çalışıyor oyun oynarken.

Klavyeyi taktığınız USB portunda sıkıntı olabilir. Aynısı benim bana da oluyordu kullandığım USB portunu değiştirince sorun düzelmişti.

Bunu denemiştim maalesef sorun çözülmemişti.

Bir de bir deneme yaptım.
2 tane Roblox açtım ekran kartı kullanımı Max %40 işlemci ise %25 falan dı.
Şöyle bir şey oluyor bir de oyunlardan birini internet diğerini Microsoft'tan indirdim.
İkisinden de aynı anda oyuna girdim ve internetten açtığımda sürekli tuş basılı kalma sorununu yaşıyordum Microsoft dan açtığım Roblox da bu sorun olmuyor.

Sorun Discord'dan yayın açtığımda vb durumlarda daha sık yaşanıyor.

Çok geç gördüm kusura bakma ama yabancı forumda çözmüştüm. Garip bir şekilde çözüldü. Antivirüs programımı devre dışı bırakıp tekrar aktif ettiğimde düzeldi sanırsam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…