Oyun oynarken laptopun şarjı azalıyor

Daha fazla  
hocam adaptör kaliteli değilse ondan sıkıntı çıkarabilir

Ya şebekede bir sıkıntı var ya da adaptörde bir sıkıntı var bilgisayar yeterli gücü adaptörden alamadığı için bataryada azaltıyor.

Hocam bataryayı sökün sadece priz ile kullanın.Hem bataryanın ömrüde azalmaz.

hocam adaptör kaliteli değilse ondan sıkıntı çıkarabilir
200 W diyor normal hp bataryası.

Hocam bataryayı sökün sadece priz ile kullanın.Hem bataryanın ömrüde azalmaz.
Çizim programları vs den dolayı batarayayı sökmem şarjda değilken de kullanmam gerekebiliyor.

Ya şebekede bir sıkıntı var ya da adaptörde bir sıkıntı var bilgisayar yeterli gücü adaptörden alamadığı için bataryada azaltıyor.
Bir sorun yaratır mı ?

Dell Gaming 7567 laptopumda pil ayarlarında "sürekli prize bağlı" modunu seçerek kullanıyordum. Dediğiniz gibi %95lere düşüp geri yükseliyordu (yada 95te sabit kalıyordu). Dell'in sitesinde, batarya optimizasyonu için %5-10 kadar düşürerek pil sağlığı için bataryayı sürekli %100 kapasite doldurmamak adına bu sistemi kullandığını belirten bir yazı okudum. YIllarca böyle kullandım pil sağlığı hala çok iyi durumda.

Çok normal bende de Lenovo var genelde pil 94 - 98 arası gidip geliyordu. Şimdilerde de Lenovo'nun kendi uygulamasından pil koruma modunu açtım pili maksimum 60'a kadar dolduruyor o da aynı şekilde 55 - 60 arası gidip geliyor.

BIOS'ta battary booster özelliği var advange kısmında onu kapatırsan azalma olmaz bunun sebebi ekran kartının ve işlemcinin senin adaptöründen daha fazla güç istemesi adaptör yetmeyince bataryadan güç çekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…