Çözüldü Oyun oynarken mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sefovic

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 3500 3.6 gHz 6 Core 12 Threads 16MB Cache
Anakart: Msi B450M PRO-M2 MAX
Ram: Corsair Vengeance (2x8) 16 GB 3200 mHz CL16
Ekran Kartı: Palit GTX 1660 SUPER 6GB 192 Bit OC
İşletim Sistemi: Windows 11 Proffesional
Arkadaşlar selam ortalama birkaç haftadır aynı sorun var FiveM Developer'ım ve oyuna girip yaptığım seyleri test edecekken mavi ekran atıyor %0 da aklıyor ve donuyor PC ben resleyene kadar bir şey olmuyor SSD sağlığım %57 ben SSD'den dolayı oldugunu dusunuyorum. 6 yıllık SSD zaten 100TB'dan fazla geçmişi sizce sorun nedir bir de hard disk sentielde biraz durduktan sonra yanıt ermiyor ve PC'yi acıp yenileyince arka plan siyah oluyor.

Çözüm
HDD daha yeni aldım 0 ama yapayım az önce Google'ın ortasında yine dondu PC bu sefer mavi ekran vermedi ama.
HDD 0'sa gerek yok. SSD'yi değiştirin ve dönüş yapın. Veya HDD'yi kullanın idareten ve denemelik size kalmış. Mutlaka SSD'yi değiştirdikten sonra dönüş yapın.
Merhaba. Minidump dosyalarını paylaşır mısınız?
{Eğer Google Drive ile paylaşacaksanız herkese açık şekilde paylaşın.}

Link: Yeni klasör.rar

Virus Total:

@sefovic kabaca göz attım. Sorun çok yüksek ihtimalle disk. Disk testi yapalım.
https://www.hdtune.com/files/hdtunepro_575_trial.exe
Buradan HD Tune'u indirin. Error scan yapıp sonucuyla beraber health menüsünü de paylaşın. Quick scan tiki kapalı olsun error scan taramasında. 5.75 olmasının sebebi, 6.xx sürümlerinde tüm sektörlerin taranmaması.
Aynı zamanda Sentinel'den sağlık durumunun ekran görüntüsünü de atın HD Tune sonuçlarıyla beraber.

Bu arada VirusTotal linki neden attınız?

hocam virüslü oldugunu falan dusunebilirsiniz diye bilmem sanal alem burası.

@sefovic VirusTotal aslında minidump dosyalarını taramamış. Neyse. Sentinel'den sağlık durumunu gönderin yanlış yeri göndermişsiniz. Ayrıca SSD'nin okuma yazma hızını gönderin.

Bunları yaparken SSD cızır cızır ses cıkarıyor cok rahatsız edici tiz bir ses.

@sefovic diski değiştirin. Sorun disk gibi görünüyor. SSD'de. Bu arada HDD'ye de HD Tune ile error scan yapabilir misiniz?
hdd daha yeni aldım 0 ama yapayım az önce googleın ortasında yine dondu pc bu sefer mavi ekran vermedi ama

HDD daha yeni aldım 0 ama yapayım az önce Google'ın ortasında yine dondu PC bu sefer mavi ekran vermedi ama.
HDD 0'sa gerek yok. SSD'yi değiştirin ve dönüş yapın. Veya HDD'yi kullanın idareten ve denemelik size kalmış. Mutlaka SSD'yi değiştirdikten sonra dönüş yapın.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…