Çözüldü Oyun oynarken monitör bir anda güç tasarrufuna giriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

umutbulbul

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X 3.40GHz 8 çekirdek soğutucusuz işlemci, MSI Pro B550M-P gen3 AMD B550 soket AM4 DDR4 4400(OC)MHz, Team T-Force Delta RGB white 16 GB (2x8GB) 3600MHz CL18 DDR4, MSI GeForce RTX 3060 Ti Ventus 3X 8 GB,Kingston NV2 SNV2S/1000G 1TB 3500/2100MB/s PCI-e NVMe M.2 SSD, Cooler Master MB520 Kasa, Gamepower GP-750 apfc 14cm 80+ Bronze 750W, Corsair H100 RGB CW-9060053-WW 240mm işlemci sıvı soğutucu
Yaklaşık 1 ay önce aldığım bilgisayarda monitör oyun oynarken kararıyor ve güç tasarrufu moduna giriyor. Isınmadan vsdir diyecekler için şöyle bir durum var. AC Valhalla'yı aralıksız 6-8 saat Full ayarlarda oynarken bu sorunu yaşamıyorum. Ayrıca sıcaklıkları takip ettiğimde de Max 65 dereceleri görüyorum. Ancak Valorant, CS:GO gibi FPS oyunlarını oynarken yaşanıyor bu durum, FPS'ten mi kaynaklı onu da anlamış değilim, RAM testi de yaptım sorunsuz çalışıyor, gözüküyorlar.

Şöyle de bir durum var, monitör Gamepower Intense X60 farkındayım kaliteli bir ürün değil ancak o günün şartları bunu gerektirdi ve aldım. Pişman mıyım? Evet kesinlikle, ama sorun monitör kaynaklı mı onu da net bir şekilde söylemek mümkün değil, monitöre dair bir şey fark ettim PC'yi her açtığımda 60Hz yazıyor ama ayarlarda 165Hz de, arada bir 60Hz'ye de düştüğü oluyor. Son olarak kablo kontrolleri vsde yapıldı. Farklı giriş çıkış kısımları da denendi. Aklına başka bir şey gelen var mı? Monitörü servise de götüreceğim bakalım, ondan sonra bir gelişme olursa da yazarım.

Sistem altta.

MSI Pro B550 anakart
T Force Delta 8x2 RAM
AMD Ryzen 7 5700X
MSI RTX 3060 Ti Ventus 3X
Gamepower 750W PSU
Corsair H100 240mm sıvı soğutucu
Kingston 1TB SSD
Gamepower Intense X60 monitör

Son düzenleme:
Çözüm
Karttan degıl monıtorden yapıyorda çözümü buldun mu hocam.
Evet buldum servise bir kez daha gönderdim ve sorunun işlemci kaynaklı olduğu söylendi. Ryzen 5000 serisi işlemcilerde bu durumla çok nadirde olsa karşıya karşıya kalınıyormuş. Sonuç olarak işlemci distribütöre gönderildi orada fark edildi ve değişim sağlandı.
Hocam merhaba ekran gittikten sonra Windows çalışmaya devam ediyor mu? Sizinle aynı sorun değil ama benzeri bir sorun yaşadım. Bilgisayarı normal başlatınca açılıp oyun oynayabiliyordum ama yeniden başlattığımda Windows açılıyor ancak ekrana görüntü gelmiyordu, monitör tasarruf modunda yazıyordu. Sorunun kaynağı ekran kartı çıktı. Monitöre sinyal göndermeyince otomatik olarak monitör güç tasarrufuna geçiyor. Deneme şansınız var ise başka bir ekran kartı ile deneyin, bir arkadaşınızdan falan rica edin.

Hocam kasa çalışıyor, arkadan oyun sesi vs de geliyor ancak monitör hiç birşekilde gelmiyor. Bilgisayara reset atıyorum ve ekrana güç geliyor.

Dediğim gibi ekran kartını garantiye gönderin. Monitör ile alakalı olma ihtimali çok daha düşük.

Sorun monitörde çıkmazsa sırada o var zaten, internette daha çok RAM'lerden kaynaklandığı yazıyor. RAM olma ihtimali nedir sizce

Ram olsa cs, valo gibi oyunlarda değil ağır oyunlar oynarken olurdu. Hem ramden olsa bilgisayar kapanırdı.
O zaman dediğiniz gibi şu servis sonucu gelsin bir monitörün o değilse de ekran kartını göndereceğiz. Teşekkür ettim. Gelişmeleri bildiririm konu altına

Hem kasayı hem monitörü servise götürdüm. Servis ikisinde de bir sorun bulmadı. Şu an bilgisayarı kullanıyorum. Eğer sorun tekrar ederse videolu şekilde gelin dediler. Bakalım, umarım tekrarlamaz.

Son düzenleme:
Sorun tekrarlarsa ekran kartını gönderin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…