Oyun oynarken monitörde sinyal yok hatası

emreaslanx

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Yaklaşık 6 aydır yetkili firmaların bile çözemediği, 2-3 kere garantiye göndermeme rağmen sorunumun bir türlü çözülemediği bir problemle karşı karşıyayım.
Oyun oynarken birden monitörde sinyal kesiliyor ama kasa arka planda çalışmaya devam ediyor. Çözüm için denemediğim yöntem neredeyse kalmadı.
denenen yöntemler:
Monitör değişti.
Ekran kartı değişti.
RAM değişti.
İşlemci soketi değişti.
BIOS ayarlamaları/sıfırlama yapıldı.
PC'nin takılı olduğu prizlerdeki topraklama iptal edildi.
Kasa içerisindeki tüm parçalar en az 2 kere garantiye gönderildi ve her seferinde tüm parçalar için "sorunsuzdur" raporu alındı.
Kasadaki soketlerde bir arıza/temassızlık saptanmadı.
İnternette yer alan neredeyse tüm yöntemleri denedim, prizleri değiştirdim, monitör fişini çıkartıp geri taktım parçalar değişti vs. ama hiçbir şekilde sorunuma çözüm bulamıyorum.
Fark ettiğim şey, işlemci yüklü oyunlarda daha hızlı bu hatayı alıyor olmam, ama sorunum işlemcide mi yoksa anakartta mı bir türlü çözemiyorum. Bu parçaları değiştirmeden bu sorunun bir çözümü var mı onu da bilmiyorum. Yardımcı olabilecek birileri varsa önerilerini bekliyorum.
sistem özellikleri:
Gigabyte RTX 3070 8 GB ekran kartı.
16 GB RAM.
AMD Ryzen 5 3600 6-Core işlemci.
AMD B450M-A Pro Max anakart.
Thermaltake TR2 s 750W güç kaynağı.

Peki PC'nin HDMI kablosunu değiştirdiniz mi?

Yazdıklarınıza göre HDMI kablosu hariç her şey değişmiş. Mümkünse monitörü DPI ile bağlayıp test edin.

Peki PC'nin HDMI kablosunu değiştirdiniz mi?
Evet, farklı HDMI kabloları ve DP kabloları ile denedim. Sorun halen devam etmekte.

Yazdıklarınıza göre HDMI kablosu hariç her şey değişmiş. Mümkünse monitörü DPI ile bağlayıp test edin.
Onlar da değişti yazmayı unutmuşum. Sorunum onları değiştirmek ile de çözülmedi

Farklı HDMI ve DP kabloları ile PC denendi ve sonuç alınmadı arkadaşlar, konu düzenlenmediği için burdan yazıyorum.

Son düzenleme:
Hocam bir de televizyona bağlamayı dener misiniz?

2 farklı monitör ve 1 televizyonda denedim sorunum çözülmedi maalesef.

O zaman sorun kesin kasadaki bir parçada. Neden acaba?

Hocam peki hatayı aldığınızda kasa çalışmaya devam ediyor değil mi? Bana sorun anakartta gibi geliyor. Bir de ekran 3070'e bağlı değil mi?

O zaman sorun kesin kasadaki bir parçada. Neden acaba?

Hocam peki hatayı aldığınızda kasa çalışmaya devam ediyor değil mi? Bana sorun anakartta gibi geliyor. Bir de ekran 3070'e bağlı değil mi?
Evet kasa çalışmaya devam ediyor. Anakartım daha yeni msi servisinden geldi işlemci soketinin arızalı olduğu ve onu değiştirdiklerini söylediler. İşlemci garanti kapsamında olmadığı için servise göndermediler, ben işlemcide arıza olduğunu düşünüyorum ama bunu %100 anlayamıyorum çünkü bu hatanın bir düzenli periyodu yok. 3 gün boyunca sorunsuz oynadım, 4. Gün gene aynı sorun oluştu. Fifa 23 oynuyordum 3 gündür, bildiğim kadarıyla işlemciye de yüklenen bir oyun. Car for sale adındaki en fazla 1-2 gb boyutundaki oyunu bile açmıyor ana menüye geldigi anda görüntü sinyal kesiyor. Ve evet ekran 3070'e bağlı.

PSU kaynakli olabilir. Tek degismeyen o kaldi, degil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…