Çözüldü Oyun oynarken PC kapanıp açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NierWP

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem: İnno3D İchill 4X RTX 3080 10GB | Ryzen 5 5600 | Gigabyte Aorus Elite B550M | Corsair Vengeance 8x4 32GB 3200MHz | Cougar Poseidon Elite 360MM | Samsung 970 EVO 500GB M2 | Zoko King White | 1TB HDD
Ekipman: Logitech Superlight x Beyaz Wireless | Darmoshark Top75 Wireless Beyaz | Razer Barracuda X Beyaz Wireless | Asus Rog Carnyx Mikrofon Beyaz
Samsung G4 240HZ 27''
Merhaba, yaklaşık sistemimde uzun süredir bir sıkıntı yok ancak yaklaşık 2 gündür oynadığım oyunlarda yaklaşık 15 20 dakika ya da 30 dakika sonra bir anda bilgisayarım kapanıp yeniden açılıyor. 1. gün kapanırken mavi ekran veriyordu. Bilgisayara sabah format attım. Herhangi bir sıkıntı yokken yine aynı şeyleri yaşamaya başladım. Bu sefer sistem herhangi bir mavi ekran vermeden ekran kapatıp bilgisayarı yeniden başlatıyor. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Sistem özelliklerimi aşağıda belirtiyorum.

Ekran kartı: INNO 3D RTX 3080 4X.
İşlemci: Ryzen 5 5600 + 360mm Cougar poseidon sıvı soğutucu.
Anakart: Gigabyte Aorus Elite B550M.
RAM: 4x8 32 GB Corsair Vengeance.
PSU: Thermaltake 650W.

Furmark testini aşağıya bırakıyorum. Test sırasında gpu kullanımı %95 olup %65 e kadar bi anda düşüp geri çıkıyor.

Dosya Ekleri

• 1734016861504.png
    1734016861504.png
    26,4 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Tahminimce PSU ekran kartı ve işlemciyi beslemekte zorlanıyor ve çok yük binince gücü kesiyor. Sonuçta minimum 750-800W isteyen bir kart için 650w yeterli olmaz.

Tahminimce PSU ekran kartı ve işlemciyi beslemekte zorlanıyor ve çok yük binince gücü kesiyor. Sonuçta minimum 750-800W isteyen bir kart için 650W yeterli olmaz.

1 aydır sürekli oyun oynadım ancak herhangi bir şekilde bir problem yoktu son 2 gündür yetersiz gelmesi garip geliyor. dünde OCCT Power indirip test ettim ancak herhangi bir kapanma vs olmadı.

Aklıma 2-3 saçma fikir dışında da bir fikir gelmedi şuan. Mesela PSU çok zorlanıp bozulması falan.
bilemiyorum kesin bi bozukluk bulursam direkt yenisini sipariş veririm

Merhaba, yaklaşık sistemimde uzun süredir bir sıkıntı yok ancak yaklaşık 2 gündür oynadığım oyunlarda yaklaşık 15 20 dakika ya da 30 dakika sonra bir anda bilgisayarım kapanıp yeniden açılıyor. 1. gün kapanırken mavi ekran veriyordu. Bilgisayara sabah format attım. Herhangi bir sıkıntı yokken yine aynı şeyleri yaşamaya başladım. Bu sefer sistem herhangi bir mavi ekran vermeden ekran kapatıp bilgisayarı yeniden başlatıyor. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Sistem özelliklerimi aşağıda belirtiyorum.

Ekran kartı: INNO 3D RTX 3080 4X.
İşlemci: Ryzen 5 5600 + 360mm Cougar poseidon sıvı soğutucu.
Anakart: Gigabyte Aorus Elite B550M.
RAM: 4x8 32 GB Corsair Vengeance.
PSU: Thermaltake 650W.

FurMark testini aşağıya bırakıyorum. Test sırasında GPU kullanımı %95 olup %65'e kadar bir anda düşüp geri çıkıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

OCCT testi yaptım az önce bu şekilde oldu.

Merhaba 750W yeni bir PSU aldım ve sorunum çözüldü. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı