Oyun oynarken PC kendini kapatıyor

vialow

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, forumda birçok konusu açılmış ama herkeste sorun farklı sanırım. Başlıkta söylediğim gibi PC oyun oynarken bir anda kendini kapatıyor monitörde görüntü yok, ama PC de tüm fanlar son güçte dönmeye devam ediyor. Ekran kartı fanları da dahil.
Güç tuşuna basmadığım sürece PC kapanmıyor. Bilen yardım edecek varsa şimdiden teşekkürler.

Video yükleyemediğim için link olarak bırakıyorum yaşadığım sorunu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, forumda birçok konusu açılmış ama herkeste sorun farklı sanırım. Başlıkta söylediğim gibi PC oyun oynarken bir anda kendini kapatıyor monitörde görüntü yok, ama PC de tüm fanlar son güçte dönmeye devam ediyor. Ekran kartı fanları da dahil.
Güç tuşuna basmadığım sürece PC kapanmıyor. Bilen yardım edecek varsa şimdiden teşekkürler.

Güç kaynağı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Ne zamandır var? Sistem özellikleri nedir?

Yani aslında PC kapanmıyor ama görüntü kesiyor cihaz. PSU nedir?

Komple sistemini söyler misin? Bir de yakın zamanda herhangi bir ekran kartı driver güncellemesi yaptın mı? MSI Afterburner yükleyip değerlere bakar mısın? Görüntü kestiğinden de olabilir belki ancak sistem uçak gibi ses çıkarıyor.

Güç kaynağı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Ne zamandır var? Sistem özellikleri nedir?
Yaklaşık 1 yıl önce başladı ama inanılmaz derecede nadir oluyordu son 1 ayda sürekli artmaya başladı. sistem de şöyle hocam
ryzen 5 3600
asus prime b450m-k
asus rtx2060
600w da psu var

Yani aslında PC kapanmıyor ama görüntü kesiyor cihaz. PSU nedir?
sözde kapanmıyor yani videoda göründüğü gibi hocam. Ben kapatmazsam öyle dönmeye devam ediyor. Psu markası da Cooler master Elite v3 600W

Komple sistemini söyler misin? Bir de yakın zamanda herhangi bir ekran kartı driver güncellemesi yaptın mı? MSI Afterburner yükleyip değerlere bakar mısın? Görüntü kestiğinden de olabilir belki ancak sistem uçak gibi ses çıkarıyor.
ryzen 5 3600
asus prime b450m-k
asus rtx2060
600w da psu var

geforce un sürücü güncellemesi ve windows un güncellemeleri dışında herhangi bir güncelleme yapmadım

Yaklaşık 1 yıl önce başladı ama inanılmaz derecede nadir oluyordu son 1 ayda sürekli artmaya başladı. sistem de şöyle hocam
ryzen 5 3600
asus prime b450m-k
asus rtx2060
600w da psu var
Size tavsiyem kasayı demonte edip yeniden toplamanız. Eğer yapamıyorsanız kasada güç kabloların hepsini söküp yeniden bağlayın. Bazı durumlarda kablolar gevşer ve bu durum yaşanır.

Bir oyun içinde sıcaklık değerlerine bakabilir misin? Onda sıkıntı yoksa sürücü düşürmeyi deneyelim.
Hocam sıcaklık konusunda sıkıntı yok gün baktım ona dereceler olması gerektiği gibi

Size tavsiyem kasayı demonte edip yeniden toplamanız. Eğer yapamıyorsanız kasada güç kabloların hepsini söküp yeniden bağlayın. Bazı durumlarda kablolar gevşer ve bu durum yaşanır.
Yakın bi zamanda söküp taktım değişen bir şey olmadı maalesef

Bu arada bu sorun sadece rdr2, cyberpunk, starfield gibi yüksek performans gerektiren oyunlarda oluyor. Diğer hiçbir oyunda bu problemi yaşamıyorum

Hocam sıcaklık konusunda sıkıntı yok gün baktım ona dereceler olması gerektiği gibi

Yakın bi zamanda söküp taktım değişen bir şey olmadı maalesef

Bu arada bu sorun sadece rdr2, cyberpunk, starfield gibi yüksek performans gerektiren oyunlarda oluyor. Diğer hiçbir oyunda bu problemi yaşamıyorum
Ne kadar sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünsemde bir kaç test yapmanız iyi olur gibi;

1- CMD açın "sfc /scannow" yazın ve sistem taraması yapın
2- DDU kullanarak ekran kartı sürücünüzü kaldırıp güncel sürücü yükleyin ve chipset güncellemesi yapın.
3- memtest86 kullanarak belleklerinizi test edin.

Eğer yukarıdaki adımlarda sorun yoksa farklı bir PSU ile sisteminizi test edin.

Ne kadar sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünsemde bir kaç test yapmanız iyi olur gibi;

1- CMD açın "sfc /scannow" yazın ve sistem taraması yapın
2- DDU kullanarak ekran kartı sürücünüzü kaldırıp güncel sürücü yükleyin ve chipset güncellemesi yapın.
3- memtest86 kullanarak belleklerinizi test edin.

Eğer yukarıdaki adımlarda sorun yoksa farklı bir PSU ile sisteminizi test edin.
Tamamdır hocam teşekkür ederim. Eve geçince dediklerinizi bi yapayım ben.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı