Oyun oynarken PC'nin Reset Atması

Tolga Ayar

Hectopat
Daha fazla  
Benim sorunum oyun oynarken bazen 15 dakika bazen ise 2-3 saniyelik periyotlarda PC'nin kendine reset atması ve ardından American Megatrends bölümü açıldıktan sonra alt kısımda "Power Supply surges detected during the previous power on." adında bir hata alıyorum. Genellikle akım ile alakası olduğu söyleniyor fakat bu sorunu kesinlikle PSU mu yapıyor ya da başka bir parçadan kaynaklanıyor olabilir mi? Konu hakkında bilgisi olan biri cevaplarsa çok sevinirim

Donanım:
İşletim sistemi: Windows 7 64 bit
İşlemci: AMD FX 6300
Bellek: 4096 MB
Ekran Kartı: Asus Radeon R7 265 fakat dxdiag da AMD Radeon HD 7800 olarak gösteriyor bunu da yeni fark ettim. Formata yollamıştım orada yanlış yazılımı yüklemiş olabilirler fakat bu sorun formattan önce de vardı.
Anakart: Asus M5A78L-MLX3
PSU: Thermaltake 500W Model: LT-500AL2NC

Yardımlarınızı bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
psu yetersiz olabilir
Fanlari kontrol et belki onlar olabilir ama zannetmiyorum
Psu kablolarini kontrol et
eğer sorun duzelmesse yetkili bir kisiye gostermeni tavsiye ederim

Öncelikle teşekkür ederim psu şuan sistemdeki en eski parça diyebilirim fanları kontrol ettim kablolarda da sorun yok sanırım ancak format attırdığım yerde işlemci de sorun var dedi fakat öyle bişeye de rastlamadım sıcaklık değerleri normal görünüyor.

Benzer bir sorunu MSI GTX 970 ile yaşamıştım ve ilk başta ben de sorunu PSU kaynaklı zannederek yeni bir PSU masrafına girdim. Fakat sorun yine devam edince anladım ki, PSU değil GPU kaynaklı bir problemmiş. Garantiye gönderip değişim aldım (Gerçi Hepsiburada değişim raporunu yok sayarak bana para iadesi yapmıştı ama bu ayrı bir konu :) )

Sonuç olarak, yeni ve yüklü bir masrafa girmeden önce, mümkünse başka bir PSU ile test edin derim.

Şimdiden kolay gelsin...

Öncelikle geçmiş olsun..
benim bilgisayarımdada aynı sorun mevcut.
CPU'nun ısınması ve powerimin düşük woltajlı olması nedeni ile.
ekran uyku moduna veya reset işlemine geçiyordu...
bende fan yetersiz geliyor diye camı açarak destek sogukluk sagladım.
ve sorunu çözdüm şimdilik : )

Son düzenleme:
garantili cihazlar kendiliginden oluşan arızaları tespit etmedikçe garantiyi karşılamaz.
karşılamadıgı içinde müdahalede bulunmazlar. ama cihazın kendi kendine arıza açmış oldugu tespit edilirse elbetteki degiştirmek ve sıfır parça olarak takıp teslim etmek ile hükümlüler.

Ürünlerin garanti süreleri doldu ben sadece sorunu bulmakta yardımcı olurlar mı ürünü oradan alıcam çünkü.

Arkadaşlar haber vermek istedim sorun PSU'dan kaynaklanıyormuş değiştim şuan hiç bir sıkıntı yok haber vermek istedim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı