Oyun oynarken pikseleşme sorunu

ShinTr

Hectopat
Öncellikle herkese merhabalar uzun zamandır garip bir sorunla karşı karşıyayım. Ekran Kartım AMD Sapphire R9 280x Dual-x OC ED. Ne zaman oyuna girsem bir süre sonra uzaktaki nesneler de Z-fighting görüyorum. Ve de bu. Başlıkta bahsettiğim gibi bir pikselleşme:

qYd5pq.jpg

Ne kadar belli oluyor bilmiyorum, fakat böyle bir sorunla karşı karşıyayım. Bu arada VGA To DVI adaptör kullanıyorum. Sürücüm ATI CCC 15.5 , VBIOS değiştirdiğim fakat sorun hala devam etti. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu pixelleşme dediğiniz olay bildiğiniz kenar kırılmaları. Önüne geçmek için çözünürlüğü en son ayara çıkartıp köşe yumuşatmayı MSAA 2X yapın. Çözünürlüğü mutlaka en yükseğe alın. Eğer desteklenen çözünürlük haricinde farklı ayarlar algılıyorsa ekran kartı, kablonuzda sorun olabilir. Monitörünüzün modeli nedir?

Eski bir monitör kullanıyorum. Dolayısıyla VGA TO DVI adaptör kullanıyorum. Çözünürlüğü 1600x1200 alınca ekrana sığmıyor bazı şeyler. MSAA genelikle en son ayarda oluyor. Kabloda sorun var mı bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı