Oyun oynarken R7 240 PC çöküyor

BurakF

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar Fortnite oynarken bir zaman sonra bilgisayar tamamen donuyor ses takılma yapıyor ve bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum. İşletim sistemim ise şu şekilde;

RAM: 6 GB DDR3
İşlemci: Intel Core i3 530 2.93GHz
Ekran kartı: AMD Radeon R7 240 (MSI 2 GB)

Fortnite oynarken RAM kullanımı 1000-1300 MB arası, ekran kartı kullanımı ise %60 ile %70 arasında sıcaklık ise 60 derecelerde. İşlemcim ise %100 kullanıyor ve sicaklık ilk başlarda 60 iken sonralarda 70E çıkıyor. Ve bir zaman sonra donuyor. Reset atmak zorunda kalıyorum.
PC'yi temizlemeyi deneyeceğim en son 6 ay önce temizledim oda sıcaklığı da çok fazla bundan kaynaklanaıyordur umarım ekran kartını zaten 1 hafta önce geldi ekran kartını temizledim. İşlemciyi ve RAM'leri falanda temizlemeyi deneyeceğim umarım çözülür. Siz yine de bildiklerinizi yazın.

Not: Oyuna çok drop girdiğinden işlem önceliğini denetim masasından Yüksek olarak ayarladım bilginize.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz ekran kartına yetmiyor gibi görünüyor.
Darboğaz meselesi mi? Bende ondan şüpheleniyordum. Bana işlemci önerebilir misin? Uygun fiyatlı olması güzel olur yani max 200TL üzerini geçemem 2.el de olabilir sıkıntı yok. 100TL para yatırdım oyuna boşa gitmesinden korkuyorum.

Darboğaz meselesi mi? Bende ondan şüpheleniyordum. Bana işlemci önerebilir misin? Uygun fiyatlı olması güzel olur yani max 200TL üzerini geçemem 2.el de olabilir sıkıntı yok. 100TL para yatırdım oyuna boşa gitmesinden korkuyorum.

200 Lira olan işlemciden pek bir şey bekleme derim. Ama işlemcini satıp üstüne para koyup az da babandan alıp bir şeyler yapabilirsin. Alacaksan 3. veya 4. nesil i5 alabilirsin mesela İ5 4590

200 Lira olan işlemciden pek bir şey bekleme derim. Ama işlemcini satıp üstüne para koyup az da babandan alıp bir şeyler yapabilirsin. Alacaksan 3. veya 4. nesil i5 alabilirsin mesela İ5 4590
iyi olması değil ekran kartıma yetmesini sitiyorum darboğaz yaptığından şüpheleniyorum R7 240 için bir işlemci önerebilir misin?

Yani bunun altında bir işlemci yine darboğaz mı yapacaktır. i5 alabilecek durumum yok R7 240 ile darboğaz yapmayacak bir işlemci başka yok mu ya :( i5 alacak durumum yok :(

Yani bunun altında bir işlemci yine darboğaz mı yapacaktır. i5 alabilecek durumum yok R7 240 ile darboğaz yapmayacak bir işlemci başka yok mu ya :( i5 alacak durumum yok :(
R7 240'ı İ5-2400 ile kullanıyorum sorun yok

Intel Xeon x3440 alabilirsin sahibinden'de 200TL.
200TL biriktirmeye çalışacağım teşekkürler. Bir de bir şey sorabilir miyim? Kuzenimde X5460 alacaktı çinden AliExpress di sanırım. Olmassa ondan almayı düşünüyorum ama güvenemiyorum 40 TL civari hep sence almalımıyım yada direk x3440 mı alayım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı