2022 Mart ayında satın aldığım sistemin özellikleri şu şekilde;
CPU: Intel Core i5 11600 2.80 GHz 12MB 6 Core.
Sıvı soğutucu: Corsair Hydro H45 120mm (soğutucuya ait fanı 7-8 ay kadar önce Noctua markasına ait NF-A12x25 PWM fan ile değiştirdim.)
GPU: Gigabyte GeForce RTX 3060 Gaming OC LHR 12 GB GDDR6.
Anakart: Gigabyte B560M h 3200MHz (O.C) DDR4.
RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance RGB Pro siyah 3600MHz.
Güç kaynağı: Cooler Master MWE 750W 80+ Bronze V2 2xeps 120mm fanlı PSU.
1. SSD: Samsung SSD 970 EVO Plus 1TB (Windows bu SSD içine kurulu)
2. SSD: WD 1 TB blue SN550 NVMe M.2 SSD.
Denediğim çözümler şu şekilde;
Önce ekran kartının driverını DDU ile tamamen kaldırdım ve NVIDIA'nın web sitesi üzerinden tekrar kurulumunu yaptım fakat sorunum çözülmedi, Windows'a ait bütün güncelleştirmeleri yaptım, temp dosyaları gibi çerezleri temizledim, virüs taraması yaptım ve bir virüse rastlamadım, oynadığım oyunların dosyalarını doğruladım fakat yine işe yaramadı, en son çare olarak format attım ve en baştan temiz bir kurulum yaptım fakat sorun ortadan kalkmadı. Kurulum sonrası bilgisayarı 2 saat boyunca AIDA64 ile stres testine tabii tuttum ve hiçbir sorun yaşamadım, işlemci sıcaklığım ağır yüke rağmen en fazla 85-90 dereceleri gördü. Bilgisayara bağlı olan bütün kabloları çıkarttım kasanın içini açtım ve ekran kartını, RAM'leri, SSD'leri ve anakarta bağlı olan işlemci soğutucusuna ait olan bütün kabloları çıkartıp tüm bu parçaları tekrardan düzgünce yerleştirdim fakat yine işe yaramadı, oyun oynamaya çalıştığım an bilgisayarım tekrar görüntüyü kesti fanları ve ışıkları çalışmaya devam etti ve bilgisayardan gelen müzik sesi de kesilmedi fakat bilgisayarı kontrol etmemi sağlayan monitöre gelen görüntüm, klavyem ve faremin bağlantısını kaybettim.
Bu yaşadığım kaynağın sorununu bir türlü çözemiyorum, internetteki bazı kaynaklarda PSU dolaylı bir sorun olabileceği söyleniyor ve olay görüntüleyicisine baktığımda kaynak olarak Kernel Power olay kimliği olarak 41 ve görev kategorisi olarak 63 yazan ve düzeyi önemli olan bir olay görüntülüyorum bu da güç kaynağı kaynaklı bir sorun olabileceği teorisini güçlendiriyor fakat ekranda görüntü gittiğinde güç düğmesine basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum bu da Kernel Power olayının oluşmasına sebep olabilir mi diye düşünmüyor değilim, genellikle oyun oynarken yaşadığım ve birkaç defa da Google Chrome tarayıcısında gezinirken karşılaştım ve birden görüntüyü ve kontrolü kaybettim, bu yaşadığım sorun tam olarak neden dolayı kaynaklanıyor olabilir ve nasıl çözebilirim? (son birkaç haftadır yaşadığım sorunu olabildiğince detaylıca anlatmaya çalıştım, biraz uzun oldu ama umarım sorunu hep birlikte çözebiliriz.)