Oyun oynarken sistem kendini yeniden başlatıyor

YusufBahadır

Hectopat
Daha fazla  
İnternetten sipariş verdiğim ve 4 gün önce elime ulaşan MSI RTX 2060 Super Gaming X ekran kartını sistemime taktım ve kullanmaya başladım. Normal kullanımda herhangi bir sorun yoktu fakat herhangi bir oyunu oynamaya başladığımda bilgisayar yeniden başlıyor. Önceki ekran kartımda (GTX 950 2 GB) böyle bir problem yoktu. Sorun neyden kaynaklı?

Sistemim:
Intel i5 6500 3.2GHz (RTX 2060 la darboğaz olacağını biliyorum)
MSI B150M PRO-VDH
16 GB Corsair Vengeance 2400MHz RAM
RTX 2060 Super
Cooler Master K350 kasa
Ve kasanın içinde gelen RS-600 Acab M4 yazılı 600W'lık Power supply. Bu da tablosu:
PicsArt_09-10-07.53.29.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart pilini çıkarıp 5 dakika bekletip tekrar takmanı öneririm onun dışında PSU eskiyse güç aktarmada sorun çıkarıyor olabilir.

İşlemciniz ekran kartına yetişmek için zorlanmış bunun sonucunda işlemciniz belli bir sıcaklığı geçtiğinde sistem kendini otomatik olarak kapatmış olabilir. İyi bir sıvı veya hava soğutma işinizi görebilir.

Oyun oynarken ısı değerleri işlemci için 70 ve ekran kartı için ise 74 derece gösteriyordu yani ısıdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı