Oyun oynarken sistem sürekli donuyor

Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
Gskill 3200mhz ddr4 2*8 ram
SSD veya HDD modeli
Sandisk 500gb m2 ssd
Ekran kartı
Asus nvidia ge force gtx 1660ti
Anakart
Asus h510m
İşlemci
İntel i5 11400f
İyi günler;
Toplama sistemimde doğru düzgün oyun oynayamıyorum oyuna girer girmez 1-2 dakika sonunda oyun kesik kesik donuyor sonra oyundan atıyor sorunun ne olduğunu bir türlü anlayamadım.
Aldığım hatalar ve oyun açıkken sistem değerleri.

Dosya Ekleri

• IMG-20250404-WA0182.jpeg
    IMG-20250404-WA0182.jpeg
    85,7 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG-20250404-WA0185.jpeg
    IMG-20250404-WA0185.jpeg
    111,2 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20250404_222355.jpg
    IMG_20250404_222355.jpg
    172,1 KB · Görüntüleme: 28
İyi günler;
Toplama sistemimde doğru düzgün oyun oynayamıyorum oyuna girer girmez 1-2 dakika sonunda oyun kesik kesik donuyor sonra oyundan atıyor sorunun ne olduğunu bir türlü anlayamadım.
Hocam virus vs. Olabilirmi,termal macun eskimiş olabilir fanlar toz toplamış olabilir bu dediklerim sorun yaratabilir ama yapay zekaya sormayı denedin mi hocam?

Hocam virus vs. olabilir mi, termal macun eskimiş olabilir fanlar toz toplamış olabilir bu dediklerim sorun yaratabilir ama yapay zekaya sormayı denedin mi hocam?

Yapay zekaya sormadım sorsam iyi bir cevap gelir mi?
Fanlarını temizledim termal macununu yeni temizledim ama PC'den pek anlamam macunu foşrumu uyguladım bilmiyorum işlemciye bir de ekran kartına uyguladım elime eldiven takmadım statik enerji zarar vermiş olabilir mi?
Sistem arıza testi yaptım ekran kartı harici hiç hata almadım ekran kartıda DirectX 12 hatası verdi testi başlatamadı bir çözümü var mı acaba Driver'ini güncelledim ama hala sorun devam ediyor.
Sorun HDD de de olabilir oda oyun uynarken yüzde 90 civarı kullanım oranına çıkıyor oyunları harddiskime kaydediyorum.
Başka da aklıma bir şey gelmiyor sorun nedir bilemedim.

Yapay zekaya sormadım sorsam iyi bir cevap gelir mi?
Fanlarını temizledim termal macununu yeni temizledim ama PC'den pek anlamam macunu foşrumu uyguladım bilmiyorum işlemciye bir de ekran kartına uyguladım elime eldiven takmadım statik enerji zarar vermiş olabilir mi?
Sistem arıza testi yaptım ekran kartı harici hiç hata almadım ekran kartıda DirectX 12 hatası verdi testi başlatamadı bir çözümü var mı acaba Driver'ini güncelledim ama hala sorun devam ediyor.
Sorun HDD de de olabilir oda oyun uynarken yüzde 90 civarı kullanım oranına çıkıyor oyunları harddiskime kaydediyorum.
Başka da aklıma bir şey gelmiyor sorun nedir bilemedim.

Hocam Malwarebytes indirerek tara bence bilgisayarı. Bir de DirectX'leri güncellemeyi deneyin.

İyi günler;

Hocam arama kısmına güç ve pil yazın ve oradan güç modunu bulun sizde o dengeli olarak durcaktır onu en iyi performansa alın ama dikkatli olun laptopsa pili gidebilir veya ömrü gidebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı