Oyun oynarken SSD'deki dosyalar siliniyor

hakanolgor

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Corsair MP400 1TB
Anakart
Asus TUF B450M
Merhaba herkese,

Corsair MP400 1TB disk kullanıyorum.
Bu SSD'ye sadece Steam ya da Epic Games'teki oyunları yüklüyorum, sistem diskim farklı.
Oyuna girdikten birkaç dakika sonra beni masaüstüne attı ve oyun kapandı. SSD'nin içine girdiğimde Epic Games içindeki oyun dosyalarının silindiğini fark ettim.
Klasörler duruyor ama boyutuna baktığımda 50-100 MB gibi gereksiz dosyaların kaldığını gördüm.

Oyundan atmasının temel sebebi bu.
Aynı şeyi Steam'de birkaç oyunda da yaşamıştım.
Dosyalar silindikten sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda hepsi geri geliyor.
Tekrar oyuna giriyorum, birkaç dakika oynuyorum ve tekrar aynı şeyi yaşıyorum.

Bu hatayı şimdiye kadar PUBG ve GTA 5 oyunlarında yaşadım. PUBG'yi C: Diskine taşıdığımda problemim çözüldü.
Ayrıca bu hatayı 1 hafta önce PUBG oyununda aldım,
Yaklaşık 3-4 gündür GTA 5'i sorunsuz oynuyorum ama şimdi tekrar problem başladı.

Ne yapmalıyım?

İnternet üzerinde biraz araştırdım da kaynağı olabilecek şeyler arasında SSD'nin düzgün oturmaması yada M.2 portunun arızalı olabileceği yönünde yorumlar ayrıca SSD'de bad sector olabileceği de deniliyor. İsterseniz önce tam olarak oturup oturmadığını kontrol edin daha sonrada SSD sağlığını test edin ve dosyalarınızı yedekleyip diski biçimlendirin tekrar sorun devam edecek mi bir bakın. Şimdilik aklıma bunlar geliyor daha bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olurlar.

Ha bu arada sorun tamamen Windows 11 yüzünden olabilir arkadaşın sorma sebebi o sanırım çünkü 24H2 'de bazı oyunlar sorun yaratıyor özellikle Easy AntiCheat kullanan oyunlar, GTA V çöken oyunlara dahil diye biliyorum.

Evet, sorunu birkaç haftadır yaşıyorum.

Bu sorunun benzeri benim başıma gelmişti. WD SN580 2TB M.2 diskim vardı Windows 24H2 ile alakalıymış.

Daha sonra Western Digital bir Firmware yayınlayınca sorun çözüldü. O diskte ne oyun açarsam açayım veya test programına sokarsam disk çöküyordu oyun açılmaz oluyordu aygıt bulunamadı diyordu ve PC'yi yeniden başlatınca her şey normal oluyordu. Ama oyuna girince 20-30 sn sonra aynı şeyler oluyordu.
O sebeple Corsair'in kendi sitesinde M.2 programı veya bilmiyorum iCUE üzerinden mi yapıyor ama Firmware kontrolü yapın

Buradan indiriliyormuş program kurunca listeden sizin modeli bulup kontrol edin varsa Firmware yükleyip öyle deneyin.

Bu sorunun benzeri benim başıma gelmişti. WD SN580 2TB M.2 diskim vardı Windows 24H2 ile alakalıymış.

Daha sonra Western Digital bir Firmware yayınlayınca sorun çözüldü. O diskte ne oyun açarsam açayım veya test programına sokarsam disk çöküyordu oyun açılmaz oluyordu aygıt bulunamadı diyordu ve PC'yi yeniden başlatınca her şey normal oluyordu. Ama oyuna girince 20-30 sn sonra aynı şeyler oluyordu.
O sebeple Corsair'in kendi sitesinde M.2 programı veya bilmiyorum iCUE üzerinden mi yapıyor ama Firmware kontrolü yapın

Buradan indiriliyormuş program kurunca listeden sizin modeli bulup kontrol edin varsa Firmware yükleyip öyle deneyin.

Corsair SSD Toolbax indirip kontrol ettim herhangi bir güncelleme yok maalesef.

Toshiba OCZ SSD'de boot dosyalarının silinmesi sorunu yaşıyordum. Sistem bazen kendini açarken bazen ise boot dosyaları sebepsizce kaybolduğu için defalarca yeniden başlatınca ancak açılıyordu. Yeni bir SSD'ye geçtim ve sorun düzeldi, muhtemelen SSD kaynaklı.

Toshiba OCZ SSD'de boot dosyalarının silinmesi sorunu yaşıyordum. Sistem bazen kendini açarken bazen ise boot dosyaları sebepsizce kaybolduğu için defalarca yeniden başlatınca ancak açılıyordu. Yeni bir SSD'ye geçtim ve sorun düzeldi, muhtemelen SSD kaynaklı.
Ssd kaynaklı da olabilir mutlaka ama şöyle bi detay var, bu sorun her oyunda olmuyor. Dün bütün gün başka bir oyun oynadım mesela ama bunu yaşamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı