Oyun oynarken Wi-Fi'de hız problemi

ozdemryasin

Centipat
Superonline fiber kotasız 50 mps internet kullanıyorum. Masaüstü bilgisayarımda interneti kablolu kullanıyorum, Valorant oynarken modemin yanında dahil Wi-Fi hızı kullanılmayacak derecede düşüyor ve bu olay sürekli oluyor. Bir başka konu ise bakır kablo ile oyun oynayan arkadaşlarımda benden daha az ping oluyor. Sizce sebep nedir, çözüm yolu olarak ne tavsiye edersiniz? (Müşteri hizmetlerini aradığımda güncelleme yapıyor ama bir işe yaramıyor.

Modemin öncesinde sadece dönüştürücü modeme gelen fiber kablo gözüküyor yani öncesinde ek var mı bilmiyorum. Hız düşmesi ile alakalı bir fikriniz var mı?

Şöyle bir durum başıma gelmişti. Tam olarak benzer değil.
Online oyun oynarken diğer yandan TV'de kablosuz olarak dizi/film izlenmiyordu. Modemimi değiştirdim. Modemim biraz eskiydi. Durum düzeldi. Oyunda ki ping değerlerin aynı kaldı ama diğer sorunu yaşamadım.
Eski modemim tenda markalı idi yeni de TP-Link

Şöyle bir durum başıma gelmişti. Tam olarak benzer değil.
Online oyun oynarken diğer yandan TV'de kablosuz olarak dizi/film izlenmiyordu. Modemimi değiştirdim. Modemim biraz eskiydi. Durum düzeldi. Oyunda ki ping değerlerin aynı kaldı ama diğer sorunu yaşamadım.
Eski modemim tenda markalı idi yeni de TP-Link.

Şu an için modemin 5G Wi-Fi'sine bağladım cihazları düzeldi gibi akşam detaylı şekilde bakacağım. Menzil artırıcı modemler işe yarar mı? Eğer bir modem tavsiye edecek olursanız ne olur bir de?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı