Oyun performansı için hangi işlemci daha iyi?

FlayZ

Decapat
Daha fazla  
Güzel, bu sistemi toplamayı düşünüyorum. Hem oyun hem genel kullanım olanakları olan bir PC olsun istiyorum. Bugün vatana gittim, R5 7500F önerdiler. Baktım ama soket yeniliği ve önbelleği yüksek değil, GHz olarak da çekirdek olarak da Intel'den düşük. Sizin önerebileceğiniz işlemci var mı? Anakartı ona göre alacağım.

Bütçe belirtmemişsiniz. Oyun için AM5 soketindeki tüm X3D işlemcileri öneririm.
Intel artık kullanılmaz bir ürün haline geldi benim için..

Bütçe belirtmemişsiniz. Oyun için AM5 soketindeki tüm X3D işlemcileri öneririm.
Intel artık kullanılmaz bir ürün haline geldi benim için.

Bence de.

Güzel, bu sistemi toplamayı düşünüyorum. Hem oyun hem genel kullanım olanakları olan bir PC olsun istiyorum. Bugün vatana gittim, R5 7500F önerdiler. Baktım ama soket yeniliği ve önbelleği yüksek değil, GHz olarak da çekirdek olarak da Intel'den düşük. Sizin önerebileceğiniz işlemci var mı? Anakartı ona göre alacağım.

Uygun fiyatli bir sistem ise 7500F iyidir. Para harcayacaksaniz bütçe belirtin yardimci olalim.

Toplam 70k sistem 5070 var
7800X3D 10 numara 5 yıldız gider bu sisteme. Fazlası para israfı olur.
Fiyat farkı çok değilse 7900X3D'de alınabilir tabii.

Birde birşey sorucam AMD islemcilerde çekirdek düşük ama önbellek yüksek bu oyun oynarken veya genel kullanımda nasıl etkiler

Oyunlar genel olarak tek çekirdek bağımlısı oluyorlar. AMD işlemcilerin, özellikle de X3D olanların, tek çekirdek performansları çok iyi. Oyunlarda Ryzen X3D işlemciler eğer İntel'e özel optimizasyonlar yoksa daha yüksek FPS sağlıyorlar.

Bir de bir şey soracağım AMD islemcilerde çekirdek düşük ama önbellek yüksek bu oyun oynarken veya genel kullanımda nasıl etkiler

Hocam önbellek CS2 Valorant gibi rekabetçi oyunlarda çok önemli. Intel iş için bir işlemci artık AMD oyun tarafında Intel'i çok geride bıraktı

Oyunlar genel olarak tek çekirdek bağımlısı oluyorlar. AMD işlemcilerin, özellikle de X3D olanların, tek çekirdek performansları çok iyi. Oyunlarda Ryzen X3D işlemciler eğer İntel'e özel optimizasyonlar yoksa daha yüksek FPS sağlıyorlar.
Hocam yani AMD işlemci ise 6 yada 8 işlemci yeter mi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı