Oyun performansı için hangi işlemci daha iyi?

Birde birşey sorucam AMD islemcilerde çekirdek düşük ama önbellek yüksek bu oyun oynarken veya genel kullanımda nasıl etkiler
Önemli olan çekirdek sayısı değil, çekirdeği ne kadar iyi kullanabildiğin.
Intelde fazla çekirden var ancak %50'sinden fazlası eco yani tasarruf modlu çekirdek.
AMD ise neredeyse tüm çekirdekleri performans odaklı.

Önbellek ise oyunlarda çok önemli. %100 fark yaratıyor yeri geldiğinde.

Hocam bütçe problemim yok hazır sistem üzerine alıyorum sadece

Toplam 70k sistem 5070 var
70K'da 3D işlemcilerden birini tercih edin. 7500F de yeterli olacaktır ama o daha çok 40-50k bandındaki hazır sistemler için önerilir. Bu arada 7500F'in cache belleği rakiplerine oranla çok iyi. Mesela i5 14400f'den oyun bağlamında daha iyi. İşlemci tarafında AMD İntel'i bir hayli geçti. O bütçede 3D işlemcilerden birini almanız en hayırlısı ve en fütüristik tercih olur.

Sağolun hocam bu kurulan sistem 35 40k. Arasındaki bir sistemin ozellestirilme halı herşey degistiliyo sadece 5070 kaliyo bu 70 içinde monitörde var 10ksi monitör

Sağolun hocam bu kurulan sistem 35 40k. Arasındaki bir sistemin ozellestirilme halı herşey degistiliyo sadece 5070 kaliyo bu 70 içinde monitörde var 10ksi monitör
Anladım, 7500F ve intel 14400f arasında kalırsanız ve oyun için alıyorsanız mutlaka 7500f tercih edin. FPS'lerde aşırı fark var. Bu bütçede 5600 falan almayın, eğer 200-300TL farkla da 7600 veriyorlarsa 7600 alabilirsiniz.

Bu arada bu sistemi toplamayı düşünüyorum demişsiniz ama sistemi göremedim.

Hocam sistem bu

Dosya Ekleri

• IMG_20250719_122330.jpg
    141,9 KB · Görüntüleme: 22
Hocam monitörün fiyatı 10K. 60K için çok iyi olmamış bence, bu fiyata çok rahat 9600 gibi bir işlemci ve 9070xt gibi bir sistem toplayabilirdiniz, hatta parça markaları da çok daha kaliteli olurdu, keşke almadan önce konu açsaydınız, hayırlısı olsun.

Kontrol ettim, hatta Ryzen 7 7800X3D'li sistemler bile var.

Hocam sağ olun daha almadim sadece toplattim pazartesi almayı düşünüyordum sağ olun yorumlarınız için Vatan'dan alacağım siz topladiysaniz linki atarsanizda sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…