Oyun performansının düşmesi

Canelium

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta gördüğünüz gibi, bilgisayarım eskiden iyi bir şekilde çalışıyordu, örnek Minecraft'ta önceden 45-55 arası FPS alıyordum, azcık kasmalar olsa da rahat oynanıyordu ama şu an 15-35 arası bir FPS alıyorum bu sadece Minecraft'ta değil tüm oyunlarda düşünün 1 ay öncesine kadar GTA San Andreas'ı oynuyordum ama şu an GTA 3'te bile kasıyor, nedenini bilmiyorum kasaya bir aydır bakmıyordum sonra açtım ve baktım ama durum böyleydi, tozlanmamış çünkü zaten sildim, süpürdüm bir şey fark etmedi, virüs girmiş deseniz Windows Defender ile 30 dakikalık bilgisayara genel tarama yaptım gene bir sonuç vermedi sizce ne yapsam iyileşir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar başlıkta gördüğünüz gibi, bilgisayarım eskiden iyi bir şekilde çalışıyordu, örnek Minecraft'ta önceden 45-55 arası FPS alıyordum, azcık kasmalar olsa da rahat oynanıyordu ama şu an 15-35 arası bir FPS alıyorum bu sadece Minecraft'ta değil tüm oyunlarda düşünün 1 ay öncesine kadar GTA San Andreas'ı oynuyordum ama şu an GTA 3'te bile kasıyor, nedenini bilmiyorum kasaya bir aydır bakmıyordum sonra açtım ve baktım ama durum böyleydi, tozlanmamış çünkü zaten sildim, süpürdüm bir şey fark etmedi, virüs girmiş deseniz Windows Defender ile 30 dakikalık bilgisayara genel tarama yaptım gene bir sonuç vermedi sizce ne yapsam iyileşir?
Bilgisayarınız ısınıyor mu?

MSI Afterburner programı ile oyunu açıp 10dk oynayıp değerleri paylaşan fotoğrafı paylaşmalısınız.
GTA Sanandreas'ı bilmem ama Minecraft'ın kendi içinde var FPS göstergesi oyunda F3 tuşuna basınca açılıyor, ayrıca kastığı çokta belli oluyor.

İlk olarak 64 Bit bir işletim sistemine geçiş yapın. 4 GB üstü bellekli bir sistemde 32 Bit işletim sistemi kullanmayın.
Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
Windows ve Office ISO İndirme Aracı

Temiz kurulum işleminden sonra konuya geri bildirim yapın.
Yakında 64 bit yapacağım, ama Windows 10 yapınca sorunlar ile karşılaştığımdan Windows 10 yapmadım. (Dediğiniz şey yanlış demiyorum ancak eskidende böyleydi yani performansın düşüş nedeninin bu olduğunu sanmıyorum.)

Windows 7 geçmek istiyorsan diye; Diğer İşletim sistemlerini indirme yapabileceğin yazılımın bağlantısı attım.
Önce Windows 64-Bit bir sisteme geçiş yap. Sonra güncellemeleri filan yap. Aynı sorun yaşanırsa yardımcı olacağım.

İmzan da Ekran kartı Marka ve Modeli' de yazmıyor.

Windows 7 geçmek istiyorsan diye; Diğer İşletim sistemlerini indirme yapabileceğin yazılımın bağlantısı attım.
Önce Windows 64-Bit bir sisteme geçiş yap. Sonra güncellemeleri filan yap. Aynı sorun yaşanırsa yardımcı olacağım.

İmzan da Ekran kartı Marka ve Modeli' de yazmıyor.

Öncelikle zaten şuan Windows 7 kullanıyorum, ben Windows 10'a geçtiğim zamanı söylemiştim bundan önceki yazıda, 64-Bit yakında yapacağım, ekran kartı yazmıyor çünkü ekran kartı 128MB tümleşik yani İntel HD Graphics.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı