Oyun programlama için CPU önerisi

muratguzel

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,

3 sene önce MSI Z97 Gaming 7 ile Intel Core i5 4570 ve GTX 770'li bir sistem toplamıştım. İşlemci olarak bir arkadaşımda boşta var diye i5 4570 kullanmıştım. Sonradan i7 4790K almak istiyordum. Bu sebeple z97 chipsetli bir board almıştım. Genelde oyun programlama ile ilgileniyorum ve bu işlemci de şu güne kadar bana yetti. Yeni bir işlemci alma gereği pek duymadım. Ancak oyun programlamada development aşamasında lightning rendering olayları için GTX 080 aldım. Oyun programlamada gayet iyi istediğim oldu ancak oyun oynarken işlemci bottleneck oluşturuyor. Bazı oyunlarda CPU %98'lerde iken GPU %40'larda oluyor. FPS'ler de pek istediğim gibi ya da internette gördüklerim gibi değil.

Şimdi soruma geçiyorum :) İşlemciyi değiştireceğim. Z97 chipset için i7 4790K mı almalıyım yoksa artık KabyLake'e upgrade edip, hem board hem de RAM'i değiştirmeli miyim ? Yani ya şu anda gidip sadece 4790K alacağım ya da hem board hem RAM'de upgrade edip, 7700K alacağım.

Bütçe sıkıntım yok Kabylake'e de geçebilirim ancak mantıklı ve akıllı hareket etmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı