Oyun programlama mı mobil programcılık mı daha mantıklı?

Dexpery

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba üniversite açılınca bilgisayar programcılığı 2. sınıf öğrencisi olacağım. 1 yıldır Flutter ile mobil uygulama geliştiriyorum. Güzel çalışan bir uygulama yaptım. Ancak gördüğüm kadarıyla Flutter ile iş bulmak daha zormuş. Oyun ve uygulama akademisi şu an Flutter eğitimi'ni açmamış. Akademideki topluluktan ve yarışmalardan kendimi kanıtlamayı ve iş bulmaya çalışacaktım. Ama bu plan suya düştü gibi. Şu an yapay zeka ve Unity üzerinde eğitimleri başvurulara açılmış. Google bile Flutter eğitiminden vaz geçtiğine göre (belki ileride açılır bilemiyorum) buradan ilerlemek ne kadar doğrudur şüpheliyim. Her neyse bende bu sürede 2. tutkum olan mobil oyun geliştiriciliğini düşünüyorum. Seneye yazın staj yapmam gerekecek. Girdiğim şirkette kendimi gösterip devam etmek en büyük hedefim. Diplomayla hangi alan daha az ilgileniyorsa oradan ilerlemeyi düşünüyorum. Fikirleriniz veya bilginiz varsa paylaşınız. Oldukça kafam karıştı. Kotlin gibi Native dillerine mi geçsem yoksa alan değiştirip Unity'e mi geçsem bilemiyorum.

Bu paylaşımda kimseden "şunu yap, bunu yap" demesini beklemiyorum merak etmeyin. Piyasanın nasıl olduğunu öğrenmek istiyorum. Muhtemelen kendimi zorlayıp oyun geliştiriciliğini de denerim. Ancak eğer diploma şartı ve iş imkanı daha kötüyse bunu yapmayacağım. Piyasayı bilen veya benim gibi bu alanda ilerleyenlerin bilgilerini almak isterim. Şimdiden teşekkürler herkese

Bana kalırsa piyasaya göre değil kendi arzuna göre seçim yap hangisinden yana ise hangisini daha istekli yapacaksan ondan ilerle çalışana kendini geliştirene işten bol bir şey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…