Oyun programlamada 3D mi yoksa 2D mi zor?

Kerizbey

Femtopat
Daha fazla  
Yazılım konusunda 2D mi zor 3D mi?
Bir arkadaş ile tartişma yaşandı.
Konu 2D oyunlar yazılımı kolay demesi ve 3D oyunlar zor gibi vs şeyler diyor.
RimWorld HOI4 gibi oyunlar kolay diyor.
HOI4'ten Bannerlord ile karşilaltiriyor zorluk olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
2D bence daha zor çünkü 3D ile sadece framelerle modeli hareket ettirirken 2D'de her şeyi çizmen lazım ama çoğu 2D oyun 3D yapıp görüntüye 2D'ye çeviriyor işi kolaylaştırmak için.

Yazılım konusunda 2D mi zor 3D mi?
Bir arkadaş ile tartişma yaşandı.
Konu 2D oyunlar yazılımı kolay demesi ve 3D oyunlar zor gibi vs şeyler diyor.
RimWorld HOI4 gibi oyunlar kolay diyor.
HOI4'ten Bannerlord ile karşilaltiriyor zorluk olarak.
Oyunun kalitesi ve ölçeğine göre değişir. Birine kolay yada zor demek doğru olmaz. Zira projeye göre değişir.

Yanlış ama çok cahilce bir tartışma. 2D'de efsaneler efsanesiyken bana göre 3D çok zor olabilir. Sana göre tam tersi. Tasarım desen keza yine aynı.

Oyun tasarımı/yapımında yer almadım ama yapay zeka ile görüntü işleme/makine öğrenimi ile 5 yıl uğraşmış biri olarak fikrim bu. Bunu tartışma boyutuna getiren de biraz dar görüşlü bir arkadaşmış bence.

Zor/kolay, iyi/kötü, güzel/çirkin gibi kavramların bakış açısı ve durumlara göre değişkenlik gösterebileceğini unutmamak gerekli.
İyi sosyaller.

Cevabınız için teşekkür ediyorum.
Cahilce bir soru olduğunu bende biliyorum arkadaşa ne anlatsam haksiz olduğuma dair bir sürü laf ediyor benim fikrim sizin gibiydi.

Cevabınız için teşekkür ediyorum.
Cahilce bir soru olduğunu bende biliyorum arkadaşa ne anlatsam haksiz olduğuma dair bir sürü laf ediyor benim fikrim sizin gibiydi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı