Oyun Programlamaya Başlamak

yusuf gürel

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Dev | CpE
Programlamaya başlamak istiyorum. 2D bir oyun yapmak için uğraşıyorum. Ayrıca Unity ve Game Maker kullanıyorum. Çok fazla olmasa da JavaScript ve Html biliyorum. Bunlar işime yarar mı ? Oyun yapmaya nereden başlamalıyım ?

Ben de bi ara merak sarmıştım. Game Maker ile 2D oyunlar yapmaya çalışıyordum.

Ben önce ilk önce bir programlama dili öğrenmeye çalış (C++,C# veya Java, önerim C++).

Ben size şu kadar söyleyeyim Unity 3d,Game maker bunlar (c++ c# vb object oriented (nesne tabanlı) diller bilmedikten sonra iş çok zor olur,ama siz ilk önce python'dan başlayın,yavaş yavaş diller geliştikten sonra başlarsınız.

C++' ı düşünüyordum ama Python' u da değerlendireceğim.

Sen Python'dan başla mantığı kap,C++ öğrenmek için kendini bayağı bi geliştirmen lazım çünkü aşırı kapsamlı bir dil.

C++'da nesne tabanlıdır hocam,http://tr.m.wikipedia.org/wiki/C++ piyasada ki çoğu oyun C++ mahsulüdür,(World of Warcraft,Battlefield,Mirors Edge vb) Birde C++ dan önce C var cumburlop dalınmaz hemen.

Oyle ama %100 degil. C# %100 nesne tabanli, onu diyorum ben =)

C#,Java'nın kopyası bir dil Microsoft sağolsun,bu arada C++ ile geliştirilen yazılımlara bakmanı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…