Oyun programlamaya nereden başlanmalı?

KaanGvn

Centipat
Daha fazla  
Böyle bir planım var nasıl ve hangi motorla başlayabilirim?

Böyle bir planım var nasıl ve hangi motorla başlayabilirim?

Godot motoru oldukça kolay ve topluluğu büyük bir oyun motoru daha kolayları var mıdır evet ama toplulukta önemli. Unity'de önceden büyük problemler oldu ve oyunlarını özgürce geliştirmene izin vermiyor. Godot ise tamamen açık kaynak ve ücretsiz hiçbir para vermene gerek yok. İstersen oyun motorları yerine Framework'lerde kullanabilirsin löve gibi oldukça kolay olanları var. Framework ile tek problem GUI yok ve bazı basit işlemler için bile 0'dan sistemler kodlaman gerekebilir.

Motor, dil, kütüphane bunlar araç. önemli olan oyun geliştirmenin konseptlerini öğrenmek. Arka planda dönen olayları öğrenmek, zibilyon tane her gün farklı çözünürlüklerde ki monitörler ve tv ler çıkıyor nasıl oluyor da UI dediğimiz ekranda ki yazılar her çözünürlükteki tv ve monitörde sorunsuz bir şekilde konumlanıyor.

Çoklu NPC ortamına girince oyun nasıl oluyor da kasmıyor, çökmüyor gibi.

Oyunu oyun yapan aslında en azından sevdiğim tür olan hikayeli oyunlar da hikaye ve akış önemlidir. Hikayeye uygun bir level design etmek, ortam sesleri, ışıklandırma, gölgelendirme, npc konumlandırma ve yapacağı işler. (ağaç kesme, odun toplama gibi)

Analiz de çok önemli ben oyun geliştirdiğim dönemler de oyunumun türü artık neyse açardım itch.io'dan türe uygun indie oyun indirir ve oynardım ilham alırdım, ne neymiş nasılmış gibi gibi. Sonra kendime göre ayarlar ve oyunuma eklerdim.

önemli olan konseptleri anlayıp uygulamak, motor, dil, kütüphane bunlar konsepti uygulaman için kullanacağın araç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…