Yazılımda çoğu dalı masaya yatırdım en mantıklı olan frontend ve gamedev gibi geldi. Zaten frontend önü kesilemez bir şey ama oyun sektörü yavaş yavaş bitebilir mi? Sizce ne yapmalıyım? Başka dal mı seçmeliyim?
Front end sadece göze güzel görünsün diye süsleyip püslemeden ibaret hiçbir yerde ciddiye alınmıyor, önü kesileli yıllar oldu. Oyun sektörünün bitmesi ise resim çizmenin, şarkı yazmanın bitmesiyle aynı ihtimalde, tamamen imkansız.
Bence oyun sektörü şuanda gayet mantıklı ve yapay zekayla bile biraz zor bitecek bir sektör ayrıca yaratıcılık söz konusu. Özellikle indie oyunlarına çok fazla ihtiyaç var, AAA oyunların kötü optimizasyon ve uzun süren geliştirme sürecinden dolayı.
Front end sadece göze güzel görünsün diye süsleyip püslemeden ibaret hiçbir yerde ciddiye alınmıyor, önü kesileli yıllar oldu. Oyun sektörünün bitmesi ise resim çizmenin, şarkı yazmanın bitmesiyle aynı ihtimalde, tamamen imkansız.
frontend benim fikrimce söyle;
mesela birisi bisey yaptirmak ister, parasini yuklu verir. gider.
ama oyun sektoru,
adam hicbirsey saglamasa bile, oyun bedava olsa bile, en kotu reklam gelirim var. veya baska birsey. oyun sektoru zaten bitmez ama yapayzeka kısmen elimizden alabilir. mesela bi csgo yapabilir ama bi erzurum yapamazlar..
Bence oyun sektörü şuanda gayet mantıklı ve yapay zekayla bile biraz zor bitecek bir sektör ayrıca yaratıcılık söz konusu. Özellikle indie oyunlarına çok fazla ihtiyaç var, AAA oyunların kötü optimizasyon ve uzun süren geliştirme sürecinden dolayı.
hocam orasını derin düşünürüm sorun değil de, mesela hem sağa gitmek istiyorum, hem sola, hem arkaya. bu daha çok yorucu. ama hedef net olunca engeller aşılıyor