Oyun sektöründe gelecek var mı?

Haklısınız Avrupa'da dahi kazancınız %50'yi geçmeyecek genel bir düzenleme gerekiyor düzenleme olacağını da sanmıyorum Valve %30 pay alıyor.
Aslında oyun/yazılım sektörü için devlet büyüklerimiz tarafından bir kolaylık sağlanması gerekli.

Ülkeye döviz giriyor, ülkenin doğal kaynakları kullanılmıyor, hem de ülkenin ismi dünyada duyuluyor. Mis gibi. Dying Light, Witcher vb. oyunlar olmasa Polonya’yı bilmezdim ben.

İsteyen herkes bu tarz sektörlerle ilgili şirketini rahatça ofis zorunluluğu olmadan açabilmeli.

Steam’in gidip “abi bu ay faturasız vereyim mi?” diyeceği yok nasıl olsa. Banka hareketleri hala takip edilebilir. Ofis, defter masrafları tümden gereksiz.

Ne yazık ki şu ana kadar ülkemizde üst seviye bir şey yok keşke dediğiniz gibi destekler vs olsa. Ülkeyi tam hatırlamıyorum ama sanırım Singapur'da devlet destekli bir oyun yapılmıştı fakat sonuç hüsran olmuştu. Bu tarz örneklerde ne yazık ki mevcut.

Hocam öyle olmuyor işte. Mesela bilişim sektörü gelişiyordu. İşte herkes abandı falan.
Şimdi işler zorlaştı. İyi olan adam yine iş bulur tabii d zorlaşıyor sonuç olarak.
Oyun sektörü de yorucu bi sektör.
Bi de mobil oyun çıkarılacaksa öne çıkmak zor. PC tarafı daha mantıklı.
O tarafta da iyi bir şey çıkarırsanız

Son düzenleme:

Steam'de geçen sene 19 bine yakın oyun çıktı ve %95'ten fazlası başarısız oldu diye biliyorum.

Steam'de geçen sene 19 bine yakın oyun çıktı ve %95'ten fazlası başarısız oldu diye biliyorum.
Hocam benim konuştuğum kişilere göre PC daha avantajlıymış.
Hem sonrasında iş başvurusu anlamında da öyleymiş.
Bi de hocam şimdi indie oyunlar da meşhur ya.
Mobil tarafta indie oyun duymadım pek.
Mobilde daha çok reklamla dönüyormuş işler.
Millet öyle indiriyormuş.
PC'deki gibi oyun kültürü yok sanırsam mobil tarafta.

Ülkemizde mobil alanda daha kolay iş bulursunuz ve mobil daha avantajlı.
Mobil indie konusunda zaten böyle bir terime gerek yok mobil oyunların kapasitesi az çok belli zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…