Oyun silip yüklemek sistemi yavaşlatır mı?

Bilal Çakmak

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS H81M-D R.2
İNTEL İ7 4790K 4.0 GHZ
Sappire Pulse RX 6600 8 GB 128 bit
KİNGSTON 16 GB 2X8 (1333-1600)
HARDDİSK 1TB
120GB SSD
1TB SSD
Bilgisayarımda bi sıkıntı var, onu paylaşmak istiyorum. Sizinle kasma sorunu çok yaşıyorum misal örnek format attıktan hemen sonra yüklediğim PES 2016 oyununu neredeyse son ayarlarda hiç kasmadan oynardım fakat şu an acayip kasma var. Çok oyun yükleyen birisiyim, acaba oyunları sildiğimde bıraktığı kalıntılar mı bilgisayarımı yavaşlatmıştır yoksa kasayı uzun süredir adam akıllı temizlemedim, onun yüzünden mi? Eğer kalıntılardan dolayı ise PC'mi eskisi gibi olmasa da biraz daha iyi duruma format atmadan nasıl getirebilirim? Dosyaları kaldırmak için Revo Uninstaller Pro'yu kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: GKD
Program yüklemeyi duvara çivi çakmak gibi düşün. Oyunu kaldırdın mesela duvardaki çiviyi çıkarttın fakat duvarda çivinin vermiş olduğu boşluk var. Oyunu kaldırdıktan sonra save dosyası falan geride kalan ek dosyaları da silmen lazım ki o çivi boşluğunu alçı ile kapatasın. Bu şekilde HDD stabil çalışır.

Duvarda sürüsüyle alçılanmış yani kapatılmış çivi boşluğu var. Senin duvarından bahsediyorum. Ne yapmak gerek? Duvarı yıkıp yenisini dikmek gerek artık yama kurtarmıyor bu duvarı. Bu işlemi de temiz kurulum yaparak gerçekleştiriyorsun. Yeni bir duvar, hızlı bir HDD, sıfırdan bir sistem...

Onun dışında şunu da bilmek gerekir bunlar teknolojik alet her yıl ömürleri kısaldığından vermiş olduğu performanslarda bir zaman sonra eskisi gibi olmayacaktır. Duvar değiştirme örneği sadece HDD için geçerli düşün daha kasanın içinde kaç tane parça kalıyor hepsine ayrı bir örnek verilebilir.

Yapman gereken kasa temizliğini yapıp win10 kurmak. Ekran kartının sürücü desteği yoksa win7 x64 kur.

Valla on numara 5 yıldız açıklayıcı oldu ama sıkıntı oyunu sildikten sonra regedit'te bile kalıntılarını bulamıyorum. Şuan Win7 x64 bit kullanıyorum. Yani galiba ben çiviyi çıkardım ama çivinin boşluğunu bulamadım ve o öyle birike birike sanırım duvar sallanmaya başladı hafifden ve şuan zaten PC de net kullanmıyorum bi ara vardı ama şuan yok çünkü yeni taşındığımız evde alt yapı olmadığını öğrendim 1 sene oldu geleli 4 direk 4 kablo çekecekler gelen giden yok internetten numarasını aldım arıyorum çalmıyor bile internet olmadığı için ve anakart'ın ve Ekran kartımın bende driver sürücü maalesef olmadığı için format atmayı en son plana attım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…