Oyun sırasında GTX 1650 bilgisayar Kernel Power 41 ile yeniden başlatıyor

Enes Gümüş

Femtopat
Merhabalar, sistemi alalı 2 hafta oldu ancak birkaç kez bunu yaptı. 2-3 saat normal ayarlarda oyun oynarken bilgisayar 2-3 saniye dondu ve yeniden başlattı. Bu gerçekleşirken işlemci 70 derece, ekran kartı ise 64 derece seviyelerindeydi. Aynı şekilde zaman zaman oyundan çıkıp Discord'a girdiğimde, Discord 3-4 saniye donuyor ve herhangi bir işlem yapılmıyor ardından kendine geliyordu. Kullandığım ekran kartı ASUS GeForce TUF GTX 1650, RAM ise AMD 5 1600 şeklinde. Sistemi AIDA64 ile test ettiğimde herhangi bir şekilde kapanma gibi bir durum yaşamadım. Sürücülerim güncel ancak ekran kartını son güncellediğimde bu yeniden başlatma olayını 2 kez yaşadım ve sonrasında ekran kartının site üzerindeki gözüken sürücüsünü yükledim. Olay görüntüleyicisi üzerinden karşılaştığım hatalar "Kernel-Power 41"- "WHEA Logger"- "Evenlog" şeklinde. Bu hataları biraz araştırınca PSU'nun sisteme yeterli olamayabileceği ile karşılaştım. Kullandığım PSU "FSP500-60AHBC." Bu yazılımsal mı, yoksa donanımsal bir problem mi? Ne yapmamı önerirsiniz? Teşekkürler.

PSU'nuzun sorunlu olma ihtimali var ama öncelikle şu konuyu incelemenizi tavsiye ederim:

Bu konudan bakıp pss support'u disable yaptım teşekkür ederim. Problemin kaynağı işlemci kaynaklı olabilir mi? Stress testinde 101 dereceyi görüp 96 da sabitliyor. Ancak burada da çelişkiye giren nokta oyun sırasında bilgisayar donduğunda 70 derece gözüküyordu. Problemin kaynağını tam olarak anlayabilmiş değilim
Bios ram hızı 3000mhz olarak gözüküyordu ancak elimdeki ramler 2666 mhz. DOCP'yi disable yaptım. Problem bundan kaynaklı olabilir mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…