Oyun tasarımı için Blender kanal önerisi

Robert Stojanov

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, oyun tasarımı ile derinden ilgiliyim ve bu işe 3D tasarım ile girmek istiyorum. Açıkçası Blender'da yaklaşık 400 saatim var fakat kendimi 400 saatlik olarak da geliştirmiş hissetmiyorum. Hem oyun karakteri hem de çevre (level) tasarlama için öğrenmek istiyorum. Önceliğim çevre olacak, çünkü bildiğim kadarı ile karakter tasarımlarında sculpting yayın olarak kullanılıyor ve bunun için ZBrush uygulamasanın daha uygun olduğunu duymuştum. Sizden ricam kendimi bu konularda kendimi geliştirebileceğimi düşündüğünüz kurslar paylaşmanız, ister YouTube kanalı olsun ister Udemy'den ücretli bir kurs. Benim için önemli olan kaliteli olduğunu düşündüğünüz kursları paylaşmanız, şimdiden teşekkürler.

400 saatin olduğuna göre artık kurs ve program bilgisi kısmını geçmiş olman lazım. Artık pratik yapman ve modelleme ile sculpting teknikleri üzerinde çalışmaya başlamalısın. Seni bu noktada geliştirecek en önemli şey başka insanların sculpting'lerini izlemek. Aşağıya bir örnek bırakacağım. Zbrush'ın daha uygun olması gibi bir durum da söz konusu değil sadece daha fazla sculpting aracı olduğu için mantık olarak daha iyi olduğunu düşünüyor insanlar. Ama o araçların çoğunu kullanmıyorsun. Level design ise bambaşka bir dünya bu işe girmeden önce level design, sculpting, texturing gibi alanlardan birini seç onun üzerinden ilerle.

Evet haklısınız, böyle durumlarda iş bölümünün nasıl olduğunu bilmeme rağmen hepsini tek başıma yapabileceğime inandım, sanırım gözümde biraz fazla küçültmüşüm. Sanırım level design kısmına derinlemesine gireceğim. Bir oyunda level design iyiyse benim ağzım açık kalıyor. Souls oyunlarında en çok sevdiğim şeylerden biridir benim için. Ama gelecek zamanlarda sculpting ve texturing kısımlarına girmek istiyorum açıkçası. Çünkü oyun yapmak istediğimiz ekipte olan kişi sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Selamlar, oyun tasarımı ile derinden ilgiliyim ve bu işe 3D tasarım ile girmek istiyorum. Açıkçası Blender'da yaklaşık 400 saatim var fakat kendimi 400 saatlik olarak da geliştirmiş hissetmiyorum. Hem oyun karakteri hem de çevre (level) tasarlama için öğrenmek istiyorum. Önceliğim çevre olacak, çünkü bildiğim kadarı ile karakter tasarımlarında sculpting yayın olarak kullanılıyor ve bunun için ZBrush uygulamasanın daha uygun olduğunu duymuştum. Sizden ricam kendimi bu konularda kendimi geliştirebileceğimi düşündüğünüz kurslar paylaşmanız, ister YouTube kanalı olsun ister Udemy'den ücretli bir kurs. Benim için önemli olan kaliteli olduğunu düşündüğünüz kursları paylaşmanız, şimdiden teşekkürler.
Hocam benimde aynı sıkıntım var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı