Oyun Tasarlamak

in Time

Centipat
Herkese selam. Konu yeri burası mı bilmiyorum fakat aklımda küçük bir soru var buraya yazmak istedim. Aşağıda bulunan fotoğraf bir oyundan alıntı ve menü diyebiliriz bu menüyü veya bunun gibi çizimlere mi desem tasarımlara mı desem tam bilemedim fakat bunun gibi çizimlere nasıl başlayabilirim nasıl yapabilirim? Bu çizimleri yapanlara ne ad veriliyor ne olarak geçiyor hiçbir fikrim yok fakat nedense böyle şeyler yapmayı çok istemişimdir. Oyun içi çizimler olsun vs. vs. Umarım anlatabilmişimdir. 😳
Not olarak alttaki resim bir browser web tarayıcısına ait oyun.

Screenshot_2.png

Öncelikle Photoshop kullanmayı öğrenmelisin. İnternette yüzlerce eğitim videosu bulabilirsin. Bunları çizen kişilere de uier guier deniyor diye biliyorum.

Peki sadece photoshop ile mi yapılıyor bu tür şeyler? Yoksa bundan sonra geçeceğim bir program vs. olur mu? Ayrıca uier guier yazdım bir şey çıkmadı buna dair yanlıs yazmış olabilir misin?

Peki sadece Photoshop ile mi yapılıyor bu tür şeyler? Yoksa bundan sonra geçeceğim bir program vs. olur mu? Ayrıca uier guier yazdım bir şey çıkmadı buna dair yanlıs yazmış olabilir misin?

Evet yanlış yazmış olabilirim. Arkadaşlar arasın da böyle yazışıyoruz kusura bakmayın. Sadece Photoshop ile değil başka programlar ile de yapabilirsin. Mesela ben paint.net diye bir programdan yapıyorum. Fakat profesyonel olmuyor. Eğer siz profesyonel bir şey istiyorsanız bunun için Photoshop kullanmanızı öneririm. Photoshop ve paint.net dışın da başka bir program kullanmadığım için bilmiyorum.
İnternetten biraz baktım. UI yapan kişiye User Experience Designer yani kullanıcı deneyim tasarımcısı deniyormuş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı