Unreal Engine Oyun tasarlarken ışınlanma tuşu nasıl değiştirilir?

pogacas

Centipat
Daha fazla  
@Bayram Reis abi şimdi TP sistemi yaptım fakat kapıdan içeri girince TP atıyor ama ben içeri girince t tuşuna basınca TP atsın istiyorum. Şu an biraz hatalarım var öğrenmeye çalışıyorum. Kusura bakma hatalarımı da söyler misin?

Dosya Ekleri

• 1765224020554.png
    222,5 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir dahakine farklı konu açın. Moderatör konuyu değiştirince bakacağım.

Tamamdır. Şimdi algoritma şu şekilde:

Önce, Keyboard T node'unu kullanmak yerine Input Action oluştur. Sonra da Kapıdan girince "CanTeleport" gibi bir boolean oluştur ve true yap. Sonra da T basınca if (branch) ile eğer CanTeleport ise, oyuncuyu teleport et.

Kodunu şimdi gördüm de. Hataların en başında cast işlemi her T'ye basınca olmamalı. T tuşu Input Action olmalı. CollisionBox'dan çıkınca, boolean false olmalı. Bir de actor transformuna ihtiyacın yok. Orda ne yapmaya çalıştığını anlamadım.

Son düzenleme:
Abi uğraştım ama sürekli hata veriyor, yanlış yerlere bağlıyorum galiba. Eğer müsaitsen sen yapabilir misin? Nasıl yaptığını sadece bakmak istiyorum.
@Bayram Reis

Abi uğraştım ama sürekli hata veriyor, yanlış yerlere bağlıyorum galiba. Eğer müsaitsen sen yapabilir misin? Nasıl yaptığını sadece bakmak istiyorum.
@Bayram Reis
  1. Input Action oluştur:
  2. Input Map'e gir:
  3. Mapping ekle, yeni oluşturduğun input action'u seç ve kısayol tuşu ata:
  4. Işınlanabileceği blueprint actor'ünün içine:
  5. Karakterin içine teleport kodları:
Bu kadar basit!

İyi günler ve iyi çalışmalar dilerim.

@pogacas Sonuç nedir?

Son düzenleme:
Abi şimdi gördüm, dün biraz yoruldum, Unreal’a giremedim. Bugün bakarsam yazarım abi, teşekkürler.
@Bayram Reis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…