Oyun ve Apple Thunderbolt Display monitör uyumu

Assistant

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yeni oyun bilgisayarı topladım. Anakart olarak Asus H97 Plus, ekran kartı olarak da Msi gtx 970'i aldım. monitör olarak ise Apple Thunderbolt Display'i kullanmak istiyorum. Ancak 12 ms tepki süresi bir hayli düşündürücü. Yabancı forumlardan araştırdığımda 12 ms'lik bir tepki süresinin çok da önemli olmadığı yönündeki söylemlere denk geldim.

Bu konu çerçevesinde bazı sorularım var.

1. Gerçekten de 12 ms ile oyun oynanabilir mi?
  2. Monitörü pc kasasına bağlayacağım. Almış olduğum anakart veya ekrankartında thunderbolt yuvası var mı?
  3. Görüntü sağlığı açısından anakart mı daha önemlidir (yani anakartın mı thunderbolt'u desteklemesi lazım) yoksa ekran kartı mı?
  4. Thunderbolt yuvası var ise ekranın görüntü kalitesi ile 12 ms'lik dezavantajı hissetmemek mümkün mü?
  5. Thunderbolt yuvası yok ise ve HDMI dönüştürücü kablo kullanarak ekranı kasaya bağlarsam görüntüde kalite kaybı yaşar mıyım?

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Thunderbolt yuvası yok o anakartta. Zaten görüntüyü ekran kartından alacağınız için ekran kartı çıkışına bakmanız daha iyi ancak onda da Thunderbolt çıkışı yok, Displayport var. Bence oyun bilgisayarı için Thunderbolt ekran almak pek mantıklı değil. Thunderbolt ekran yüksek çözünürlüğü ile, renk doğruluğu ile öne çıkan, grafik ve video gibi görsel işlerle uğraşan insanlar için tasarlanmış bir ekran bana sorarsanız. Ayrıca pek ucuz değil. Çok daha ucuza, oyunlarda çok verim alacağınız başka monitörler bulabilirsiniz bence, hatta çift monitörlü bir kurulum yaparsınız.

Cevap için teşekkürler. Thunderbolt ekranım var, ayrıca satın almayacağım.

O zaman HDMI dönüştürücü yerine displayport bağlantı kablosu iş görür diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Thunderbolt ekranınız varsa iş başka tabii, ben yeni alacağınızı düşünerek öneride bulunmuştum ama elinizde zaten varsa bence kullanılabilir. 12 Ms gecikme süresi iyi bana sorarsanız, insan gözünün fark edebileceğini sanmıyorum. HDMI'dan Thunderbolt'a dönüştürücü bence fazla görüntü kaybı yaşatmaz, Thunderbolt'un desteklediği çözünürlüğü HDMI da destekliyor bildiğim kadarıyla. Daha iyi fikir sahibi olmak için internette kısaca bir bakındım, insanlar sorunsuz kullandıklarını söylemişler. Bence gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…