Oyun ve edit işleri için i3 12100F vs i5 12400F vs R5 5600

HaktanKlç

Hectopat
Daha fazla  
Genel olarak oyun oynamak için ama bazen de edit yapmak için kullanacağım, hangisini önerirsiniz? Bu arada oyun oynarken yan monitörden video izler müzik dinlerim, hangi işlemci üzmez?

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemci ve stok soğutucu ile RDR2 bile oynadım 50-60 dereceyi gecmedi stress testinde 80-90 derece olması gayet normal zaten ama günlük kullanıcının fazlasıyla işini görür.
hocam en düşükte mi oynadınız ben orta-yüksek klima açıkken 80'leri geçiyodu

Hocam en düşükte mi oynadınız ben orta-yüksek klima açıkken 80'leri geçiyordu.

Ultrada oynuyorum kasanın hava akışı ile de alakalı olabilir benim kasam CMP520 büyük bir kasa ayrica mesh panel belki bu yüzdendir bir sürü etken var.

Sanırsam senin kasa da Technopat Two Win, en azından parçalardan çıkardığım kadarıyla. Benim 12400F'nin çoğu oyunda 75, taş çatlasın 80'i geçtiğini görmedim, mesela bu da şu an oynadığım God of War'dan.

Tabii, kule tipi bir soğutucu en güzeli. Fakat stok soğutucu da, en azından günü kurtarıyor diyebilirim. 5600 ve Wraith Stealth ikilisinden kesinlikle daha iyi bir iş ortaya koyuyor, orası kesin.

Çünkü throttle yiyorsunuz 75 derecede. İşlemci frekans kısıyor ve siz de fanın iş yaptığını düşünüyorsunuz. İşlemciden tam verim alamadıktan sonra kullanıcı belirttiği işlerden zararlı çıkacak. Neden 3.9 GHz'de kullanayım param varken stok soğutucu kullanarak? Ta ki bu da sabit bir değer değil. 12400F'i olması gerektiğinden daha performanssız bir işlemci olarak düşünüyorsunuz herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…