Forumda görüp görebileceğiniz herkes yeni başlayanlar için Linux Mint önerir, haklılar da. Ama yeni başlayanlar için öneriler Linux Mint ile sınırlandırılmamalı bence. Mesela ben yeni başlayan birinin neredeyse bütün Ubuntu tabanlı dağıtımları kullanabileceği ve Linux'a ilk defa geçtiyse bile alışabileceği düşüncesindeyim. Evet, EndeavourOS harika bir dağıtım, fakat Arch tabanlı dağıtımlar alışma aşamasında biraz zorlayabilir çünkü işiniz çoğu zaman terminal ile oluyor. Komutlar basit olsa bile terminal komutları Linux'a yeni geçen birisi için alışılması orta zorlukta olabileceği düşüncesindeyim.
Bu sebeplerden ötürü terminale ihtiyaç duymadığınız herhangi bir dağıtım kullanabilirsiniz. O dağıtımı kullana kullana bir yandan da yavaş yavaş terminal komutlarını öğrendikten sonra Arch tabanına geçersiniz. Zaten Arch'dan sonrası zirve nokta, çok zordur. Örneğin: Gentoo vb. dağıtımlardan bahsediyorum.
Ama EndeavourOS gibi bir dağıtımı atlamakta olmaz
dilerseniz EndeavourOS kurabilir, internetten terminal komutlarını ve paket yöneticisi komutlarını minimum seviyede öğrenirseniz, diğer Arch tabanı olmayan dağıtımlara göre daha rahat edersiniz. Çünkü neredeyse tüm programlara Arch ile tek komutla ulaşabiliyorsunuz.
EndeavourOS dağıtımında gerekli araçlar yüklü geliyor zaten, ek bir şey yüklemenize de gerek yok. Sadece EndeavourOS'un kullanımını internetten az bir göz gezdirirsiniz, dilediğiniz gibi kullanırsınız. Seçim size kalmış, istediğiniz dağıtımdan girin Linux'a.