Güncel paket, kernel ve sürücü sunan dağıtımlar oyun için daha iyidir. Fedora tabanı bu konuda en iyisi. Hem güncel hem de stabil. Bazzite kullanabilirsin, Fedora tabanlı olan oyun amaçlı geliştirilen bir GNU/Linux dağıtımıdır.
Güncel paket, kernel ve sürücü sunan dağıtımlar oyun için daha iyidir. Fedora tabanı bu konuda en iyisi. Hem güncel hem de stabil. Bazzite kullanabilirsin, Fedora tabanlı olan oyun amaçlı geliştirilen bir GNU/Linux dağıtımıdır?
Güzel dağıtım ama oyun için seçenek listesine bile eklemezdim. Sorun yaşarsan topluluktan çözüm alman rahat olmaz. Arch, Fedora, Ubuntu gibi dağıtımlarda çok rahat şekilde destek bulabilirsin.
Gayet iyi şuanda kullanıyorum.
Kurarken Plasma ile kurarsan Ubuntu ve Mint'te karşılaştığından farklı bir arayüz olur. Plasma Linux'ta açık ara en modern ve özellik dolusu arayüzdür.
Tumbleweed konuda önerilen güncelliği en iyi şekilde sağlar.
Kurulumun özet ekranında iken Software yazısına tıklayıp sadece "Plasma Base" olanı seçili bırakırsan temiz bir kurulum olur.
Güzel dağıtım ama oyun için seçenek listesine bile eklemezdim. Sorun yaşarsan topluluktan çözüm alman rahat olmaz. Arch, Fedora, Ubuntu gibi dağıtımlarda çok rahat şekilde destek bulabilirsin.