Oyun ve günlük kullanım için Linux distro önerisi

@mexe böyle bir şeyi ilk defa duydum. Niye böyle hocam, sebebi nedir?

Red Hat Enterprise Linux sık sık güncellenmeyen ve server gibi kurumsal alanlarda tercih edilen paralı bir dağıtım. Bu dağıtıma eklenecek şeyler Fedora ve CentOS üzerinden test ediliyor öncesinde. Kâr amacı ile üretilen bir işletim sistemi için denek görevi görmek hoş gelmiyor bana şahsen.

@mexe anladım hocam,yaklaşık 1 aydır Fedora kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım ben şahsen.

@mexe En azından bu deneklik kısmı tamamen ücretsiz bir de bu açıdan bakın. Bazı şirketler (Microsoft) hem lisans satıyor hemde hatalarla dolu bir işletim sistemini kullanıcıya sürüklüyor mesela. Ben burada yanlış bir şey göremiyorum açıkçası kullanıcı ve şirket tarafında. Herkes kazanıyor çünkü.

Dediğiniz doğru ve Fikrinize saygı duyarım fakat
Fedora kullanıcıları "denek" değil.
Topluluğu gönüllülük esasına dayanır.
Bir kütüphanenin güncellenmiş hali veya çekirdek (kernel) gibi sistem bileşenlerinin yeni sürümünü kullandığı için kendini denek olarak görmüyorlar asıl bunu bir avantaj olarak görüyorlar.

Rolling release yapının kullanıcı açısından faydalı olduğu red edilemeyecek bir gerçek fakat Red Hat firmasının CentOS'u rolling release bir hale getirmesinden beri hareketleri pek hoşuma gitmiyor.

Fedora kullanıcıları "denek" değil.
Bariz denek RedHat ne varsa Fedora'ya atıyor, sonra deniyorsunuz. Bunun bir yumuşaması yok.

Şirketin topluluk bu seviyede topluluk tabanlı olması ve katkılarının zararlarını kapatamayacak kadar olması kabul edilemez.

Ayrıca dağıtımın saçma sapan semi-release uydurması güncelleme alma şekli ise akla mantığa uyar bir şey değil.
- Depodaki paket sürümlerini yükseltiyorum.
-İyi güzel başka var mı?
- Bide her 6 ayda bir sürüm yayınlıyorum.
-E zaten depodaki paketleri güncelliyon ni-
-Sus yapıyoruz.

Sözde güncel dağıtım ama madalyonun tek yüzü güncel olması değil, Hani nerde NVIDIA kullanıcıları için x11? Ne yapıcam elle mi kurdurcam?
Önden gideceğim diye aylak aylak iş yapıyor.
Neresinden elleseniz elde kalacak her daim yarım iş yapan F*dora Linux dağıtımları için bir yüzkarası.

Ben yetmezsem belki büyüğünüzü dinlersiniz.

Birkaç aylık Linux tecrüben varsa ve terminalden korkmuyorsan Cachy OS.

Not: Forumlarda gezinme işi eskide kaldı(genellikle), yapay zeka neredeyse her soruna çözüm veriyor tavsiyem Gemini olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…