Oyun ve program geliştirmek istiyorum

Erelis

Decapat
10. sınıf öğrencisiyim. İleride bilgisayar mühendisi olmak istiyorum, oyun ve program geliştirmesinde öğrenmek istiyorum. Programlaya nereden, oyun geliştirmeye nereden başlamalıyım yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi oyun ve program geliştirme dediğinde karışıyor biraz. Tam olarak ne yapmak istiyorsun, ilk hedefin ne? Oyunlar için oyun motorlarını ve destekledikleri kodlama dillerini (C# vb.) kullanman gerekir, Unity, Unreal Engine gibi. Programlar için ise zibilyon tane programlama dili var. En basitinden Python ile başlayabilirsin. Mobil uygulamalar için Java, Swift, Kotlin, Dart (Flutter) gibi dilleri öğrenebilirsin. Yani ilk başta tek bir hedef belirlemen daha iyi olur.

Öncelikle amacını bir yere dayatmalısın. Oyun geliştirmek istiyorum falanla bitmiyor. Alt dallara ayrılıyor. Tasarımcısı (Illustrator), senaryocusu, kodlamacısı vb. onlarca alt dalları var. Kodlamada kendinde bir şey görürsen kodlama öğrenmelisin. Resim kabiliyetin varsa Tasarıma yönelmelisin. İkisini bir arada yapamazsın da değil tabii ki yapabilirsin. Unity ile başlayıp JS'ni güçlendirirsen iyi bir başlangıç olabilir adına.

Şimdi oyun ve program geliştirme dediğinde karışıyor biraz. Tam olarak ne yapmak istiyorsun, ilk hedefin ne? Oyunlar için oyun motorlarını ve destekledikleri kodlama dillerini (C# vb.) kullanman gerekir, Unity, Unreal Engine gibi. Programlar için ise zibilyon tane programlama dili var. En basitinden Python ile başlayabilirsin. Mobil uygulamalar için Java, Swift, Kotlin, Dart (Flutter) gibi dilleri öğrenebilirsin. Yani ilk başta tek bir hedef belirlemen daha iyi olur.
İlk hedefim program geliştirmek ve mobil uygulamalar ve oyunlar yapmak buna ilk adımı nasıl atabilirim?

Son düzenleme:
Hayal gücü ve bir takım programlar gerekecek.
Program olarak GAME MAKER:STUDİO indirebilirsin.
Bu arada ben de bilgisayar mühendisi olmak istiyorum.

Mobil Uygulamalar için Udemy, Youtube gibi sitelerden online Java dersleri dinleyebilir, stackoverflow, github gibi yerlerde kod ve sorulara bakıp kendini geliştirebilirsin. Daha sonrada Android Studio ile mobil uygulamaya giriş yapmanı tavsiye ederim. Java ile android kodlayabilirsin.

Sana önerim olan programlar :
Visual Studio --------- Program için
Unreal Engine --------- Oyun için
Blender --------- Modelleme için
Illustrator ----------- Çizim için
Photoshop ----------- Resim montajı için
Vegas Pro ----------- Video montajı için

Hepsini öğrenmek bu devirde çok kolay. Ben 3 ayda 3 tanesini videolarla kavradım bile. Tabii ki deneme-yanılma ile.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı