Oyun ve Render Bilgisayarı İçin i7 5960X vs i7 5930 Tabanlı Sistem Seçimi

Cem Gül

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Technopat'taki sistem önerilerine gözattım. Recep kardeşimizin bilgileri de sonsuz takdir ettim.
Ben bir technopat değilim O parçaları alsam da toplayamam o yüzden üst düzey bir oyun-3D render bilgisayarını benim için toplayacak. Biraz araştırmadan sonra kabaca oluşturduğum aşağıdaki konfigürasyonları düzeltecek, varsa eklemeler yapacak, optimum öneride bulunacak dürüst, güvenilir birini veya bir şirketi arıyorum. Tavsiyeleriniz için teşekkürler şimdiden.

Konfigürasyon 1
- Asus Rampage V Extreme anakart
- Intel i7 5960X 3/3.5ghz 8 Core işlemci
- Corsair H110 CPU soğutucu
- 64gb (8x8gb) DDR4 Gskill Ripjaws memory 2666mhz veya Corsair Dominator Platinum 2666mhz
- 2 x Nvidia GeForce GTX980 Asus veya MSI
- 4 x Samsung 850 EVO 250GB SSD
- 1 x Seagate 3GB SATA3 7200rpm HD
- Corsair Obsidian 900D Kasa
- Corsair AX1200i PSU
- Windows 8.1 English
- Optical drive, klavye, mouse

Konfigürasyon 2
- ASUS X99A anakart
- Intel i7 5930 4.0 ghz 6 Core işlemci
- Corsair H110 CPU soğutucu
- 32gb (4x8gb) DDR4 Gskill Ripjaws memory 2666mhz veya Corsair Dominator Platinum 2666mhz
- 1 x Nvidia GeForce GTX980 Asus veya MSI
- 2 x Samsung 850 EVO 250GB SSD
- 1 x Seagate 3GB SATA3 7200rpm HD
- Corsair Obsidian 750D Kasa
- Corsair RM 850W PSU
- Windows 8.1 English
- Optical drive, klavye, mouse

Son düzenleyen: Moderatör:
Cem sana tavsiyem m2 disk tercih etmenden yana olacaktır. Fiyat performans karşılaştırmasında 5930k işlemci şuanki favorilerimden. Yüzde 10'luk bir fark için 2000 tl ye varan fiyat farkı ile 5960x almak pekde eğlenceli değil. Ekran kartı olarak ti serisi tercih etmenden yanayım. Verdiğin para boşa gitsin istemem.

Ekran kartı olarak GTX 1080'i beklemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Bence şu sıralar üst seviye bir ekran kartı alınmamalı.

Teşekkürler arkadaşlar. Bunu 1 yıl önce yazmıştım. Kimse cevap vermeyince 1. konfigürasyonu gidip bir şirkette toplattım bir yıldır kullanıyorum çok memnunum.

Hahahaha. Gülesim geldi birden. 1 Yıl olmuş ve adama şimdimi yazıyorsunuz arkadaşlar adam sistemi toplamış, oynamış, sıkılmış, eskitmiştir bile

Naugty kid arakdaşım ben karşımdaki insanları ciddiye alarak yaşayan eleştirmektense katkıda bulunmaya çalışan bir mizaca sahibim. Kaldıki yazdıkların konusunda haklı olsan bile eleştirisel cevaplarının çokluğu sende ciddi bir zıt görüşlülük olduğunu ortaya koyuyor. Eğlenceni kum havuzunun dışına çıkarma bence. Zoruna giden kısımlar olursada lütfen özelden gel arkadaşım. Yaşını başını almış biri olarakdan sana tek tavsiyem orta yere eleştiri atman yerine biraz yararlı olmaya çalış. Misal terliksi hayvan bile dolaşım sistemine dahil oldukları canlılara enzim tedariği yaparak yararlı bir işde bulunurlarken sen yukarıdaki mesajınla neye yarar sağladın merak ettim

@Naughty Kid Çok haklısınız çok komik olmuş. Konu hortlayınca konunun açılış tarihine bakmadan şuan açılmış gibi yorum yaptım.

1 yıl geçti ama o konfigürasyon hala üstün bence özellikle 3d animasyonla uğraşan arkadaşlar için.

Tavsiyeler güzel, ancak 1 yıl önce M2 diskler yoktu piyasada bildiğim kadarıyla, Ti kartlar da şu anki kadar yaygın ve-veya ucuz değildi. Şimdi toplasam aynı sistemi tek farkı kartları Ti alırdım bir de 900D kasa almazdım çok gereksiz devasa bir kasa tavsiye etmiyorum.

Ufuk 5930-5960x arasında %10 dan daha fazla performans alabiliyorsun kullandığın uygulamaya ve sahnenin türüne göre. Bütçe müsaitse hala almaya değer bence. Şu zamanda eski model kalmasına rağmen 5960x ten daha hızlısı sadece Xeon E5 in üst modelleri onların da fiyatlar uçuk biliyorsun.

Burak 1080'ler müthiş ama o çıkınca 980lerin fiyat düşeceği için önümüzdeki 1 yıl alınacak ideal kart hala 980 ve 980Ti olacak kanımca.

Tekrar teşekkürler ilgilenenlere.

Dostum çok ciddiye almışsın dalga geçtiğimi falan düşündüysen sakın yanlış algılama ortaya şenlik, hava katsın diye öyle bir yorum attım yoksa bende yardım etmesini bilirim arkadaşa. İyi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…