Oyun ve render için ekran kartı önerisi

faderxnull

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar,

Yeni bir sistem topluyorum ve ekran kartı seçiminde kararsız kaldım. Aşağıdaki kartlar arasında kaldım. Ve aradaki farklara göre hangisinin daha mantıklı olacağını tartışmak istiyorum. Kullanım amacım ağırlıklı olarak oyun (özellikle AAA yapımlar ve yüksek FPS isteyen oyunlar) ve ileride video içeriği üretimi (render vs.) Olacak.

Kafamdaki seçenekler:

AMD RX 7900 XTX.

NVIDIA RTX 4070 Ti.

RTX 4070 Super.

RTX 4080.

RTX 4080 Super.

İstediğim şeyler:

1440p ve 4K çözünürlükte yüksek performans.

Uzun vadede götürecek bir kart.

Ray Tracing performansı da önemli ama DLSS gibi teknolojileri ne kadar kullanmalıyım kararsızım.

VRAM kapasitesi sizce ne kadar etkili olacak?

AMD'nin kartları fiyat/performans olarak çok cezbedici ama yazılımsal anlamda (driver, stabilite vs.) Nasıl, emin değilim. NVIDIA ise DLSS ve Ray Tracing tarafında avantajlı ama fiyat farkına değer mi?

Kullananlar, deneyimleyenler, teknik bilgisi olanlar yorum yaparsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler!

AMD bakmayin sizin istekleriniz icin sacma olur. Render gibi kullanim alanlarinda NVIDIA her zaman daha ondeydi hala da onde. 4080 Super en ideal kart diye dusunuyorum sizin icin. 4070 Super de muthis bir kart ama 4K icin cok uygun olmayabilir.

AMD kartlar daha güçlü ama teknolojisi maalesef daha gelişmemiş durumda render için uygun olabilir fakat burada NVIDIA 4080 Super mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…