Oyun ve render odaklı işlemci önerisi

IamAlycia

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayar toplayacağım, bütçem 95-105 bin arası. Ekran kartı olarak da RTX 5070 Ti düşünüyorum. Bilgisayarı hem oyun hem de yapay zeka, yazılım, çizim, render için kullanmayı planlıyorum. Bunun için işlemci tavsiyesi istiyorum. Piyasaya baktığıma göre aklımdaki işlemciler Ryzen 9 9950x3D - Intel i9-14900K - Ryzen 9 9950X. Ryzen işlemciler oyun tarafında bayağı iyi özellikle yeni çıkan 9950x3D fakat fiyatı da şu an pahalı gibi. Bir de render için Intel kadar iyiler mi bilemedim. Intel i9-14900K da hem oyun hem render hem de fiyatı da uygun fakat onu da ısınmadan dolayı önermiyorlar. Sizin öneriniz ne olur akıl verebilecek varsa çok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 9 7950X
Ryzen 9 9950X3D
İ9 14900K.

@IamAlycia 7950X3D'yi tavsiye ederim. Hem oyun için hem de iş için 9950X ve 9950X3D arasında ikisini dengeleyecektir. Ek olarak bütçenize uygun olacaktır. Bu videodan performansını inceleyebilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…