Oyun ve yayın odaklı RX 5500 XT sistem toplayama

Dostum diğer ürünlerin de (kasa, PSU, SSD) fiyatını söylesen yeter. Bütçen kasa için 7000 - 6000 TL ise çok daha iyileri toplanır.

Dediğim gibi SSD'im oloduğu için almayacağım, kasa olarak MSI Mag Forge 101M kasasını hem görünüm hem havadar olması sebebiyle seçtim. PSU olarak da Power Boost glacıer 650W seçimini kullandım, moduler olmasını istediğim için. Dahili PSU'lu kasalar var tabii ki ama dediğim gibi bu kasayı beğeniyorum ve PSU moduler olmasını istedim.
İşte güzel kısmı orası zaten .
2666MHz çalışsa bile daha güçlü bir işlemci.
3200MHz çalıştığını düşünemiyorum bile.

Bilemiyorum karar veremedim açıkçası, sağ olun yine de...

Seçtiğiniz güç kaynağı markasının hiçbir modeli tercih edilmemeli.

Aynı modeli bende kullandım daha önce bir arkadaşımdada var aynısı 1 seneyi aştı kendisi bir sorun yaşamadı, elektrik kesintisi vs gibi durumlarda çok olduğunu biliyorum.

Yine de tercih etmeyin.
Korumaları çakma ve bileşenleri dandik.
FSP Hydro k 600W tercih edin.

Teşekkürler... Moduler olarak bir tavsiyeniz var mı uygun fiyatlı?

O fiyata moduler bulamazsınız.
Zaten kaliteli olsa söylediğiniz model hem 650W olup hem de moduler olup bu fiyata olmaz.
1660S bir sistem için 500W yeterlidir lakin siz geleceğe dönük olması açısından 600W olanı tercih edin.

Aynı modeli bende kullandım daha önce bir arkadaşımdada var aynısı 1 seneyi aştı kendisi bir sorun yaşamadı, elektrik kesintisi vs gibi durumlarda çok olduğunu biliyorum.
Dostum sorun yaşamadın diye kaliteli olduğu anlamına gelmiyor. Yarı modüler diye kaliteden ödün verme. Bu arada bu parçalar daha iyi olur ama bütçeni tahmin etmeye çalıştığım için senin için uygun mu bilmiyorum:

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...ddr4-pvs48g320c6-bellek-fiyati,448989671.html x2

6880 TL, kasa kalabilir. Maliyeti azaltmak istiyorsan kasadan biraz kısabilirsin:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…