Oyun videosu çekmek için program/OBS ayarı önerisi

Makaleler
17
Yer
Türkiye
Daha fazla  
OBS Studio kullanıyorum. GTX 1650, i7-9750H laptoptan oyun videoları çekeceğim. BF1 videosu çekmek istiyorum. Pek çok ayar denedim ancak bir türlü ortasını tutturamadım. Kaliteden ödün vermek istemiyorum, ancak bulunduğum şartlar dahilinde de videoyu YouTube'a uploadlamak işkence. 1 upload falan var. 15 dakika videonun 10-20 GB olmasını da istemiyorum çünkü YouTube'a yükleyemem. Bir türlü ne yapacağımı çözemedim. Bu sefer düşük bitrate olsa video çamur gibi oluyor... Oyun grafiğin önemsenmediği bir oyun olsa neyse, kaliteden bir tık ödün verilebilir de çamur gibi olunca hangi adamı vuruyorum, neredeyim hiç belli olmuyor.

Önerileriniz nelerdir? Ne yapmalıyım?

HandBrake diye bir yazılım vardı onunla videoları kaliteden ödün vermeden sıkıştırabilirsin.
Onun dışında Edit programlarına videoyu atıp hiçbir şey yapmadan export edince de video kalitesi düşmeden boyutu düşüyor onu da deneyebilirsin.

HandBrake diye bir yazılım vardı onunla videoları kaliteden ödün vermeden sıkıştırabilirsin.
Onun dışında Edit programlarına videoyu atıp hiçbir şey yapmadan export edince de video kalitesi düşmeden boyutu düşüyor onu da deneyebilirsin.

Yani öneriniz NVIDIA HVEC kullanıp, yüksek bitrate ile videoyu çekip sonradan HandBrake ile sıkıştırmak mı? Teşekkürler, deneyeceğim ancak HandBrake ile 10 GB olan videoyu maksimum kaça düşürebilirim ki? Azami sınır 2,5 GB olabilir, onu yüklemek için bile uzun süre beklemem gerekir.

Windows'un içine gömülü ekran videosu kaydetme özelliği var. Onu da bir dene derim. Kısayolunu unuttum. Win r miydi öyle bir şeydi. Kısa bir araştırmayla bulursun. Ben bir ara kullanıyordum gayet de iş görüyordu.

Windows'un içine gömülü ekran videosu kaydetme özelliği var. Onu da bir dene derim. Kısayolunu unuttum. Win r miydi öyle bir şeydi. Kısa bir araştırmayla bulursun. Ben bir ara kullanıyordum gayet de iş görüyordu.

Evet onunla da denedim ancak pek stabil olmadı. Mikrofon sesini çok kötü kaydetmekle beraber 1 dakikalık video 900 megabayt oluyor.

Evet onunla da denedim ancak pek stabil olmadı. Mikrofon sesini çok kötü kaydetmekle beraber 1 dakikalık video 900 megabayt oluyor.

Ses kalitesine bir şey diyemeyeceğim. Harici düzgün bir mikrofonla sorun çözülebilir belki. Ama dosya boyutu bana anormal geldi. Ben video kaydederken hiç öyle uçuk dosya boyutlarıyla kaydetmiyordu. Onun bir yerlerde bir ayar yeri olabilir. Belki oradan bir düzenleme yapmayı deneyebilirsin. Bence en azından biraz kurcalamaya değer. Baktın değmez o zaman harici yazılımlara yönelebilirsin. Ashampoo firmasının da bu tip bir yazılımı vardı. Araştır istersen. Özellikle yazdım çünkü bu firmanın yazılımları her zaman çok başarılıdır. Magical snap vardı mesela ekran fotosu alma yazılımı. İçine gömülü video kaydetme bölümü de olabilir. Yeterince yardımcı olamadıysam da kusura bakma.

Yani öneriniz NVIDIA HVEC kullanıp, yüksek bitrate ile videoyu çekip sonradan HandBrake ile sıkıştırmak mı? Teşekkürler, deneyeceğim ancak HandBrake ile 10 GB olan videoyu maksimum kaça düşürebilirim ki? Azami sınır 2,5 GB olabilir, onu yüklemek için bile uzun süre beklemem gerekir.

HandBrake bayağı bir düşürüyor diye hatırlıyorum şu an AMD'nin kendi yazılımıyla video kaydettiğim için bayağıdır kullanmıyorum.

HandBrake bayağı bir düşürüyor diye hatırlıyorum şu an AMD'nin kendi yazılımıyla video kaydettiğim için bayağıdır kullanmıyorum.

Sizce sesi OBS'ten kayıt alıp, oyun içi Nvidia Shadowplay kullansam nasıl olur? Bir bilginiz var mı? Ekstra olarak OBS için ayar önerir misiniz neyi nasıl kullanayım, hangisiyle en verimli olur? Teşekkürler şimdiden.

Sizce sesi OBS'ten kayıt alıp, oyun içi NVIDIA Shadow Play kullansam nasıl olur? Bir bilginiz var mı? Ekstra olarak OBS için ayar önerir misiniz neyi nasıl kullanayım, hangisiyle en verimli olur? Teşekkürler şimdiden.

Ses ve görüntüyü aynı programdan almak daya iyi olur aksi halde ses kayması veya editte zorlanabilirsiniz. OBS ve HandBrake kullanmanızı tavsiye ediyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı