Oyun yapım ekibi nasıl oluşturulur?

balkann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Çok bir bilgim yok. Unity-Godot programlarında temelin çok çok altında bir deneyimim var. Yazılım mantığını biliyorum Python tarzı dillerde temelim var yeni bir dil öğrenmek beni çok zorlamaz. C# öğrenip Unity ile 2D bir oyun çıkartmak istiyorum. Fakat tek başıma ne yapacak motivasyonum ne de bilgi birikimim var. Sizce bu tarz işlerle uğraşan bilgi birikimi ve yaş düzeyi benimle aynı olan kişilerle nasıl bir araya gelebilirim?

Oyun yapım forumları ve Discord sunucuları var. Ama işte güvenilecek iyi çalışkan insanları bulmak zor. Sizi ekipte istemeleri içinde iyi bir sebep olması lazım bence. İyi iş çıkartabiliyorsanız aslında size teklif gelir. Ortalama bir iş çıkartıp itch.io tarzı bir yerde paylaşmayı düşünebilirsiniz.

Aslında planım deneyimli birilerine katılmak değil. Benim gibi temelsiz insanlarla beraber çalışmak. Oyun forumlarını araştıracağım.

Aslında planım deneyimli birilerine katılmak değil. Benim gibi temelsiz insanlarla beraber çalışmak. Oyun forumlarını araştıracağım.

İşte ustam o kişinin çalışkan olduğunu ya da gerçekten istekli olup çalışacak emek verecek olup olmadığını anlamak ekibi kurmak/bulmak zor. 1 ay geçiyor hiçbir şey ortaya koymamış oluyor diğer taraf. Bir de ustam bilgili birisi seni daha doğru hızlıca yönlendirip hazır iş çıkartır hale getirmesi mümkün. Ben şahsen pişman oldum genelde hep temelsiz kişiler ile iş yapmaya kalktığımda. Bir konuyu öğrenmek o kadar da zor değil 1 hafta bile bir şeyler kapmanızı sağlar. 1 haftada Blender'da modelleme yapabilir hale gelen ama bütün hafta onu öğrenmeye büyük çaba harcayan tanıyorum. Low poly model çıkartmayı öğrenmişti. Hatta topoloji konusuna bakmış çıkardığı modellerin topolojisi saçma sapan değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…