Oyun yapımcısı olmak

silindi

Decapat
Açıköğretim okuyorum. Oyun yapımcısı olmak istiyorum. Veya Bigpoint, Joygame, Riot Games gibi şirketlerde çalışan olmak istiyorum.

Sanırım nasıl olacağını soruyorsun. AAA oyunlarda 100 kişiden kalabalık ekipler çalışıyor. Oyunun nesini yapmak istiyorsun? Mesela yazılım kısmı için yazılım dillerini iyi bilen bilgisayar/yazılım mühendisi olmalısın. Karakter tasarımları için başka bir bölüm ve elbette müzikler ve geri kalan kısımlar için farklı bir alan... Bıraktığım linkleri incelemeni öneririm. Yani şu üniversitede şu bölümü oku diye bir kesinlik yok.

CD Projeckt Red iş ilanları
Ubisoft iş ilanları
BAU- Dijital oyun tasarım

Son düzenleme:
Yazılım dillerinde kendini süper geliştirirsen neden olmasın. Yaşın daha çok genç. En az 1 dile hakim olmaya çalış hakkını vermek kaydıyla. Okulunu okumakla olmayacak işler bunlar.

O söylediğin şirketler oyun geliştirmiyor. Genelde yayınlıyorlar.
Onlarında en çok istediği tarzda adamlar reklam işinde iyi çakal insanlar istiyorlar.

Arkadaşlar mümkün mü Online Oyun şirketlerde çalışmak?

Son düzenleme:
Dostum tek kişi büyük proje yapman çok zor olur. Sırf dublaj için ve trailer için bile özel bölümleri var AAA oyun yapan/dağıtan firmaların.
Buna rağmane üzülme, tek kişinin yaptığı indie(bağımsız) oyun yapabilirsin. Genelde hazır oyun motoru ile bunu yapabilirsin. Tabi bir dil bilmen gene gerekiyor.

İndie olarak soruyor galiba arkadaş. Hani 1-2 kişinin yaptığı genelde 2d olan oyunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…