Oyun yapımında UI tasarımı nasıl yapılır?

Dostum fikrin bile yoksa yapabileceğini sanmıyorum 😀 Ha program değilde tasarım, arayüz fikri istiyorsan oyun hakkında bilgi ver bizde fikir üretelim.
Hocam kusura bakmayın geç oldu. Oyun bulmaca oyunu. Uı düzenlemesi hariç her şey bitti. UI çok boş gözüküyor onu tasarlamam lazım işte fakat bulmaca oyunu olduğundan önü çok açık. Candy crush tarzı şeker gibi butonlar da istemiyorum onun dışında nasıl bir tasarım yapsam bilemedim

Hocam kusura bakmayın geç oldu. Oyun bulmaca oyunu. Uı düzenlemesi hariç her şey bitti. UI çok boş gözüküyor onu tasarlamam lazım işte fakat bulmaca oyunu olduğundan önü çok açık. Candy crush tarzı şeker gibi butonlar da istemiyorum onun dışında nasıl bir tasarım yapsam bilemedim
Bulmaca derken mesela sudoku gibi klasik bir bulmacaysa yada kelime oyunları gibi bir şeyse çok fırfırlı şeyler zaten iyi olmaz. Onun haricinde bir tema seçip ona göre tasarım yaparsan iyi olur mesela Candy Crush oyunu şeker temasıyla yapılmış. Oyun tam olarak nasıl bilmediğim için pek bir şey diyemiyorum 🤷🏻‍♂️

Hypercasual oyunların tamamına yakınında kullanılan standart bir ui paketim var. Yarın 10 dan sonra beni etiketlemeniz durumunda size paketi gönderebilirim şu an işyerinde kaldı bilgisayar. Oradaki tasarımları kullanabilir ya da fikir vermesi için bakabilirsiniz isterseniz. (Paket unity için var elimde ama muhtemelen her motorda çalışır)

Bulmaca derken mesela sudoku gibi klasik bir bulmacaysa ya da kelime oyunları gibi bir şeyse çok fırfırlı şeyler zaten iyi olmaz. Onun haricinde bir tema seçip ona göre tasarım yaparsan iyi olur mesela Candy Crush oyunu şeker temasıyla yapılmış. Oyun tam olarak nasıl bilmediğim için pek bir şey diyemiyorum 🤷🏻‍♂️

Mesela hocam ana menü logosu böyle bir şey. Dışarıdaki labirent dönüyor. Ama çok sönük durdu ve mesela böyle bir fikre hangi font kullanılabilir?
Hypercasual oyunların tamamına yakınında kullanılan standart bir ui paketim var. Yarın 10 dan sonra beni etiketlemeniz durumunda size paketi gönderebilirim şu an işyerinde kaldı bilgisayar. Oradaki tasarımları kullanabilir ya da fikir vermesi için bakabilirsiniz isterseniz. (Paket unity için var elimde ama muhtemelen her motorda çalışır)
Hocam fikir sahibi olmam açısından atarsanız çok memnun olurum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı