Oyun yapmak için fikir nasıl oluşturulur?

Arkadaşlar fikir bulamıyorum. Yani yapmak istiyorum ama aklıma herhangi bir fikir gelmiyor. Nasıl bir fikir oluşturabilirim?
İlk önce ne üzerine yapacağına karar ver. Savaş, yarış yada süper mario gibi arcade misali. İlk önce kaba bi taslak oluştur, büyük taşları yerleştir devamı gelir.

Şimdi yapacağın oyun 3D mi ya da 2 boyutlu, indie oyun mu olacak? Önce buna karar vermelisin, ondan sonra oyun hikayeli mi olsun yoksa oyuncuları yormak istemiyor musun? Önce buna kara vermelisin bence, senin korkun oyun fikri bulamamak değil. Yapacağın oyunun beğenilmemesi, umarım oyunu başarılı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi yapcağın oyun 3d mi yada 2 boyutlu indi oyun mu olacak önce buna karar vermelisin ondan sonra oyun hikayeli mi olsun yoksa oyuncuları yormak istemiyormsun önce buna kara vermelisin bence senin korkun oyun fikri bulamamak değil yapcağın oyunun beğenilmemesi umarım oyunu başarılı olur.
İmkanlar da önemli. Aynı zaman da bişeyler bilmesi gerekiyor oyun yapıyor sonuçta

Çok güzel bir tavsiye vereceğimi düşünüyorum. Şimdi telefonunda oyun falan yüklüyse sil. 1-2 zaten bayram oyun oynama. 2 gün sonra el eline telefonunu ,gir Google playe canın o an bir oyun oynamak isteyecek. Aklına ilk gelen oyunun türünde bir şeyler yap gerisi gelir.

Dostum PUBG oyunu yapılmadan önce insanlara nasıl bir oyun istedikleri sorulmuş. Bir sürü kişiye sormuşlar ve yorum toplamışlar. Bu sayede sende aklında yeni fikirler oluşturabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı