Oyun yapmak için hangi bölüm okunmalı?

• Konuyu başlatan AncRyx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 668

AncRyx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi oyun sektörünün içinde yer almak için hangi bölümü okumalıyım veya okursam hangi alanı seçmeliyim, bana ne gibi bir artısı olur, veya seçmeli miyim? Bu sorularıma cevap verirseniz memnun olurum, şimdiden teşekkür ederim.

Direkt öyle bir bölüm olduğunu düşünmüyorum ama yazılım mühendisliği seçersen tabii ki sana yardımı dokunur. Bu sektörün geliştirme aşamasında çalışmak istiyorsan amacın zaten dil öğrenmek olmalı ama iş tabii ki sende bitiyor. Diplomanı alınca CDPR ya da Rockstar kapında beklemiyor yani. Üniversitenin ya da okuduğun bölümün sana katacağı tek şey öğrenme imkanı olacak. Ben de sevdiğim işi yapmanın düşüncesiyle yazılım mühendisliği seçtim. Matematik ve fizik çalışmaktan kod yazacak vakti bulamıyorum :D.

Dijital oyun tasarımı adında bir bölüm bulunuyor. Dersleri nasıldır bilmiyorum ama bakabilirsiniz okuyan birçok kişi var. Genelde vakıf üniversitelerinde bulunuyor. Ayrıca yazılım veya bilgisayar mühendisliğinden de bu alanlarda iş bulabileceğini düşünüyorum.

Bilgisayar- yazılım mühendislikleri, dijital oyun tasarımı, bilgisayar programcılığı vs birçok bölüm okuyabilirsin. Dijital oyun tasarımı ve bilgisayar programcılığı bölümlerinde bizzat Unity eğitimleri de var diye biliyorum.

Bilgisayar- yazılım mühendislikleri, dijital oyun tasarımı, bilgisayar programcılığı vs birçok bölüm okuyabilirsin. Dijital oyun tasarımı ve bilgisayar programcılığı bölümlerinde bizzat Unity eğitimleri de var diye biliyorum.

Bilgisayar Programcılığı'nda Unity eğitimi yok, belki birkaç üniversitede seçmeli olarak vardır. Ayrıca yazılım sektöründe 2 yıllık diplomadan hiçbir şey beklememek lazım, lise mezunu olmaktan pek farkı yok iş piyasasında.

Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi oyun sektörünün içinde yer almak için hangi bölümü okumalıyım veya okursam hangi alanı seçmeliyim, bana ne gibi bir artısı olur, veya seçmeli miyim? Bu sorularıma cevap verirseniz memnun olurum, şimdiden teşekkür ederim.

Sayısalcı isen hedefin sadece oyun sektöründe çalışmak ise Dijital Oyun Tasarımı (DOT) tercih edilebilir. Ancak ben bu durumda yine de Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği okumanı tavsiye ederim, çünkü ileride fikrin değişebilir, yazılım alanında farklı bir sektörde iş yapmak istersen alan değiştirebilmen daha kolay olur, ancak Dijital Oyun Tasarımı okuduğunda sadece oyun sektörüne yönelik bir eğitim alacaksın. Ayrıca "Mühendislik" diplomasının özel sektördeki önemi ve diploma değeri çok daha kıymetli.

Eşit Ağırlık alanından ilerliyorsan Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) var. Bu bölüm de tercih edilebilir.

Bilgisayar Programcılığı'nda Unity eğitimi yok, belki birkaç üniversitede seçmeli olarak vardır. Ayrıca yazılım sektöründe 2 yıllık diplomadan hiçbir şey beklememek lazım, lise mezunu olmaktan pek farkı yok iş piyasasında.

Okuyan arkadaşım Unity eğitimi görüyor o kadarını biliyorum.

Okuyan arkadaşım Unity eğitimi görüyor o kadarını biliyorum.

Teknik seçmeli olarak alıyordur o dersi, normal müfredat içerisinde olan bir ders değil kastettiğim bu. Ayrıca Bilgisayar Programcılığı'nı tercih aşamasındaki bir öğrenciye eğer DGS ile 4 yıllığa tamamlamak gibi bir hedefi yoksa 2 yıllıklardan uzak durmasını öneririm.

Arkadaşlar mesajlarınız için hepinize teşekkür ederim verdiğiniz önerilere göre sanırım Yazılım Mühendisliğini seçeceğim tekrardan teşekkürler.

Arkadaşlar mesajlarınız için hepinize teşekkür ederim verdiğiniz önerilere göre sanırım yazılım mühendisliğini seçeceğim tekrardan teşekkürler.

Sen şimdiden fizik matematik çalışmaya başla da benim gibi çürüme: D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı