Oyun yapmak için hangi dilleri öğrenmek gerekir?

Deniz_Ali

Decapat
Makaleler
3
Merhaba, 13 yaşındayım başlangıç seviyesi Python bilgim üst düzey HTML, CSS bilgim ve yarı-üst düzeyde PHP bilgim var. Kendim muhasebe web siteleri gibi scriptler yapıyorum. Kazanç amacım fazla yok en azından bu yaşta fakat yine de 200-300TL kazanıyorum ayda kendi başıma. Kesinlikle kazanç amacı gütmeden oyun geliştirmek istiyorum. İleriki zamanlarda bana çok yardımı olacağını hatta kendi oyunumu bile geliştirebileceğimi düşünüyorum ki biliyorsunuz şu anki çoğu oyun firması da 1-2 kişi ile başlayıp büyüyor. PHP, HTML, CSS gibi dillerle profesyonel oyun yapılmayacağını biliyorum. Hangi dilleri öğrenmem ve nasıl başlamam gerektiği hakkında deneyimli ya da bilgi sahibi insanlardan yardım almak için konu açtım. Düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim. Önümde daha 5 yıl var, 18 yaşıma yavaş yavaş 2D'den 3D'ye her şekilde çalışabilirim. Udemy kurslarını önerir misiniz? Yararı olur mu? Hedefin ne diye soranlar için söyleyeyim, yazılımcı olmak istiyorum ama nasıl bir yazılımcı olacağım hakkında şöyle bir düşünceye sahip değilim; "maaşlı bir işçi". Daha çok kendi girişimimi yapmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı