Oyun yapmak için hangi oyun motoru kullanılmalı?

hayta kardeş

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 12500h
ddr5 8*2
rtx4050

s24 ultra galaxy buds 2
Bir oyun yapmaya karar verdim.

Aklımda yeni yeni planlar oluşuyor. Biraz aksiyonlu bir iş. Aklımdaki Unreal Engine. Kodlama az bir şey biliyorum ama oyun programlamayı hiç bilmiyorum.

Ben lisede bilgisayar programcılığı okudum. Web tasarım ya da uygulama yapma bunları biliyorum ama oyun programlama yok. Unreal Engine'yi kullanmak biraz mantıklı geldi. Hazır kütüphanesi ve fizik motoru biraz işime yarayacak. Bölümlü bir oyun olacak ya da bölümsüz bir oyun olabilir. Bu konuda düşüncem uzun uzun.

Eğer bölümlü yaparsam muhtemel olarak 2-3 arkadaşımla yaparım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fizik motoru unreal ile unity için aynı seviyede gelişmiş diyebiliriz. Başlangıç için sıfırdan öğrenmesi Unity açısından daha kolay. Yapacağınız oyun türü ve grafik türüne de bağlı. Realistik bir grafik tarzı seçecekseniz unreal ile devam edin. 2D ya da stilize tatlı grafik içinse unity daha işinizi görür. Mobile yapacaksanız da direkt unity.

Yok direkt bilgisayara çıkarmayı planlıyorum fizik motoru benim için biraz önemli olacak çünkü NPC'ye ateş edeceğiz 3D bir oyun yapacağım.

Grafik tarzınıza karar verip ona göre seçim yapmanız daha doğru olur o zaman. Realistik modeller kullanmak istiyorsanız yüksek kalite model bulmanın & yapmanın zorluğunu ve bunları birbiriyle uyumlu hale getirmenin zorluğunu da gözardı etmeyin

Haklısınız ancak UE 5ten sonra unity'e göre daha kolay oldu oyun geliştirmek. Ayrıca Asset bulmak ve para kazanma konularında da UE daha iyi.
Yok direkt bilgisayara çıkarmayı planlıyorum fizik motoru benim için biraz önemli olacak çünkü NPC'ye ateş edeceğiz 3D bir oyun yapacağım.
Fizik olayı motordan çok sana kalmış bir şey bunu kendin araştırıp bulup kurcalamalısın ki sana uygun olanı bulabil.

Oyun dağda geçecek bütün planlarımı yatım mesale karlı bir yerde başlayacak çöle de gidebilir karışık random bir döngüde yapabilirm.

FPS türünde olacak oyunum.

Oyun dağda geçecek bütün planlarımı yatım mesale karlı bir yerde başlayacak çöle de gidebilir karışık random bir döngüde yapabilirm.

FPS türünde olacak oyunum.
"Yemek yiyeceğim ama karnım doysun" düşüncesinden farkı yok. Bu dediğin imkanı bütün motorlar sana sağlıyor zaten.

"Yemek yiyeceğim ama karnım doysun" düşüncesinden farkı yok. Bu dediğin imkanı bütün motorlar sana sağlıyor zaten.

Bakın evet dediğiniz gibi sağlıyor evet ama ben sıfırdan başlıyan birisi olacağım hangisinin kütüphanesi daha geniş nereden bilebilirim? Hangisi bana daha çok işime yarayacak nereden bileyim =S.

Ek olarak arkadaşlarımda olacak muhtemel olarak ya da onları bu işe katmam onların sıfıra sıfır bilgisi?

Anladım ama sordugunuz soruya cevap verdim. Şuanda sormuş olduğunuz sorunun cevabını önceden verdim.
2D yapacaksanız Unity, 3D yapacaksanız Unreal. Basit olmasını istiyorsanız Unreal, mobil yapmak istiyorsanız Unity.

Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…