Oyun Yapmak İçin Programlama Dili Önerisi

senior

Decapat
Selamlar, ben PC için henüz yeni olduğumdan dolayı 2D bir oyun yapmak istiyorum ve bunun için bir programlama diline yöneleceğim sizden ricam bana oyun motoru ve programlama dili tavsiyesinde bulunmanız. Daha önce hiç kodlamayla uğraşmadım, kod bilgim yok dikkate alınız.

Öncelikle C++ ve C# öğrenip daha sonra ücretsiz olan unity veya unreal engine ile çalışmalar yapabilirsin. Fakat iyi bir bilgisayara sahip olmalısın çünkü nesne tabanlı programlamanın yanında 3 boyutlu objeler yapacaksın render ve gerçek zamanlı işleme yapabilmek için çoklu çekirdekli en az 16GB RAM düşük gecikmeli yüksek frekanslı olması şart ekran kartı olarak nvidia tavsiye ederim.

Eğer 0'dan oyun motoru olmadan sadece kütüphaneleri kullanarak (OpenGL, DirectX gibi) oyun yapmak istiyorsan C++ bu iş için en iyi dildir. Unreal Engine ve Unity gibi oyun motorlarıda C++ ile yazılmıştır.

Programlama temelin var mı?

Kesinlikle Unity tavsiye ederim. Kodlamaya başlamadan direk Unity öğrenmeye başlayabilirsin. Zaten Unity öğrenirken bir yandan C# da öğrenmiş olacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…